Oblikujte si svojo osebno vrtljivo mizo

PRT (Polymer rotary table ) v velikosti po vaši izbiri, lahko tudi deljivo

Vrtljiva miza  premera enega metra, sestavljena iz univerzalnih drsnih elementov, nosi deset ton

 

Slika 1: Ta vrtljiva miza ( notranji premer 1 m) nosi 10 ton!

S pomočjo  prilagodljivih univerzalnih drsnih elementov izdelanih iz  iglidur®J, si  uporabnik lahko oblikuje  želeno velikost vrtljive mize. Standardne igusove polimerne vrtljive mize  so na voljo v sedmih velikostih in treh tipih. Obstaja tudi  vrtljiva miza s kvadratno prirobnico za direktno montažo na ravno površino. iglidur  PRT je vrtljiva miza z dokazanimi prednostmi polimernih ležajev. Drsni elementi so izdelani iz zmogljivega  tehničnega tribopolimera iglidur®J, delujejo brez vzdrževanja in mazanja. Drsne ploskve mize so večinoma iz anodiziranega aluminija. Kombinacija drsnih elementov in drsnih ploskev zagotavlja tudi zelo dobre tribološke in drsne lastnosti.

Namestite in pozabite

Vrtljive mize se pogosto uporabljajo za počasno vrtenje in ročna vrtenja predloge. Vrtljive mize pripravljene za vgradnjo imajo samozaporni učinek, na primer v primeru vrtljive nadzorne plošče strojev. Pri delovanju montažnih linij, delajo odlično, ne glede na to, kako pogosto se izvaja gibanje.

IGLIDUR vrtljiva miza   - velike, večje, neskončno ...

Slika 2:  S sestavljanjem prilagodljivih univerzalnih drsnih elementov iglidur®J, lahko po želji oblikujemo vrtljive mize z notranjim premerom 500 mm pa do skoraj neskončnega premera. Polimer ima nizek koeficient trenja in dolgo življenjsko dobo                                                          

 Najmanjša standardna vrtljiva miza ima notranji premer 20 mm in največje 300 mm. Obstaja še pet drugih velikosti ki so nekje vmes. Razvojni inženirji so zdaj razvili prilagodljiv univerzalen drsni element, s katerim je mogoče oblikovati vrtljivo mizo v različnih velikostih: S sestavljanjem prilagodljivih univerzalnih drsnih elementov iglidur®J, lahko po želji oblikujemo vrtljive mize z notranjim premerom 500 mm pa do skoraj neskončnega premera. Vrtljiva miza s premerom enega metra, ki je oblikovana na tej osnovi se lahko obremeni z do deset tonami. S to rešitvijo igus uspešno vstopa na področje velikih do zelo velikih vrtljivih miz. Velike vrtljive mize so uporabne zlasti na področju solarne tehnologije za sestavljanje enot ali gradnjo konstrukcij. Pri takih aplikacijah igus ne samo da dobavlja posamezne drsne elemente ampak ponuja tudi pomoč projektantom z informacijami o natančnih dimenzijah in tolerancah. Z njimi se sestavljena vrtljiva miza lahko takoj uporablja.

Vrtljiva miza s kvadratno prirobnico

Vsi igusovi sistemi vrtljivih miz sistemi so odporni proti obrabi, koroziji, preprosti in enostavni za namestitev - zlasti nova polimerna vrtljiva miza s kvadratno prirobnico. Lahko je nameščena na ravni površini s samo štirimi vijaki, lahko tudi brez skoznih izvrtin . S tem se izognemo potrebi po dodatnem distančnem obroču.

                                                          

Slika 3: vrtljiva miza s kvadratno prirobnico                        Slika 4: vrtljiva miza z zobnikom

 

Slika 5: cenovno ugodna  izvedba

 

Več izvedb in več fleksibilnosti

Poleg sedmih velikosti, so igusove  vrtljive mize na voljo tudi v treh različicah: robustna standardna izvedba tudi z vgrajenim zobnikom, stroškovno ugodna varianta iz enega elementa in kot zadnja lahka in  poceni izvedba z notranjim premerom 80 mm.

Nova rešitev

Vsestranski TRIBO-Tape omogoča deljive PRT vrtljive mize
Motiviran z zahtevo stranke, je igus® razvil ločljive PRT vrtljive mize, ki se jih lahko na primer, namesti tudi na osi, ki so že vgrajene.

Slika 6: deljiva vrtljiva miza , namesto drsnih elementov iz iglidur®J je uporabljen tribo trak iglidur® A160

Ker drugače drsni elementi ne bi ostali na svojem mestu, ko ločimo ohišje, je pri tej izvedbi kot nadomestni drsni element uporabljen TRIBO-trak iz iglidur® A160. Ta kombinacija dveh obstoječih izdelkov , ki sestavljajo popolnoma nov pristop, omogoča več variant in več inovativnih pristopov s katerimi lahko dobimo različne velikosti in variante vrtljivega venca ležaja.

Prednosti:

-       lahko se vgradi na že vgrajene in fiksne osi

-       lahko se vgradi na mestu, kjer ga potrebujemo

-       ne potrebuje mazanja

 

-       manjše trenje