PREDSTAVITEV MULTIFUNKCIJSKE CNC NAPRAVE SheePEM na ASM 15

Tudi na letošnjem posvetu ASM 15 – AVTOMATIZACIJA STREGE IN MONTAŽE 2015, ki bo 2. decembra 2015, na Gospodarski zbornici Slovenije, bo sodelovalo podjetje HENNLICH d.o.o. iz Podnarta.

Letos bo najzanimivejši razstavni eksponat multifunkcijska CNC naprava SheePEM, ki so jo razvili v podjetju SheePEM d.o.o.. Multifunkcijska CNC naprava, zajema funkcije 3D tiskanja, CNC rezkanja in laserskega graviranja.

Kot eno izmed ključnih komponent so uporabili sistem Igus DryLin® linearnih vodil, ki omogočajo cenovno ugodno rešitev za hitre in natančne pomike različnih orodji. Vodila imajo prav tako dovolj veliko nosilnost in togost, da so brez problema kos obremenitvam pri CNC rezkanju in hitrim gibom pri 3D tiskanju, poleg tega vzdrževanje ni zahtevno.

   

Igus energijska veriga

Igus DryLin® linearna vodila

Komunikacija med posameznimi deli stroja ter krmiljenje motorjev poteka preko Igusovih krmilnih in signalnih vodnikov, ki so priročno skriti v Igusove energijske verige.

Besede stranke: »Naše glavne prednosti pred konkurenco so predvsem uporaba kvalitetnih komponent in vsestranskost uporabe. Z multifunkcijsko CNC napravo »SheePEM« lahko 3D tiskate z različnimi tipi plasti in polimerov, rezkate kovine, les, kamen, steklo in še več, ter gravirate različne materiale z močnim polprevodniškim UV laserjem. Uporabnost takšnega stroja je praktično neomejena.«

Filip Černe, direktor SheePEM d.o.o.