Brazilski rekorder se je spustil po slovenskih vrveh

Ali je tudi igus v GUINNESSOVI knjigi rekordov?

Še ne, ker Felipe Leal uporablja preprostejše zavore za vrvi, v katerih ni igusovih puš. Vendar pa je vseeno zanimivo pogledati, kje vse so vgrajene igusove puše. V dejavnostih, kjer je varnost na prvem mestu prav gotovo.

V četrtek, 12.9. 2013 je bil pri betonskem silosu Žita v Viru pri Domžalah zanimiv dogodek. Šlo je za prikaz uporabe vrvne tehnike. Predstavitev je organiziralo podjetje ANTHRON d.o.o.iz Izole, mednarodno uveljavljeno podjetje, edini slovenski proizvajalec osebne varovalne opreme za vrvno tehniko. Prikaz je opravil g. Felipe Leal, vrhunski mednarodni inštruktor, ki deluje v specialnih enotah policije Ria de Janeira, inštruktor policije na področju CPAR, član nacionalnega tehnološkega inštituta Rio de Janeiro za razvoj in testiranje mehanskih testov na vrvi, je član skupine I.R.I.S. Industrial Rescue Instruction Systems in svetovni rekorder z zapisom v Guinnessovi knjigi rekordov v spustu z uporabo vrvne tehnike, 100 m v 14,09 sekund. Ta rezultat pa je tudi že popravljen: 100 m v 9 sekundah, ni pa še uradno vpisan v Guinnessovo knjigo.

Policijski inštruktor iz Brazilije Felipe Leal se po vrvi spušča tako hitro, da velja za najhitrejšega človeka v spustih z uporabo vrvne tehnike na svetu. Spustil se je z visokega betonskega silosa v Domžalah – po vrveh in s pripomočki, ki jih za brazilske policiste in reševalce izdelujejo v slovenskem podjetju Anthron d.o.o. iz Izole.

S klikom na povezavo si lahko ogledate celoten prispevek:

 http://www.24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/brazilski-rekorder-se-je-spustil-po-slovenskih-vrveh.html

Anthron je skupaj z Gorenje Design Studio 1. julija 2013 v Essnu, Nemčija, prejel prestižno nagrado na področju oblikovanja izdelka DSD PLUS “RED DOT PRODUCT DESIGN”.Omenjeni izdelek je bil nagrajen tudi z nagradozlati SLO manus 2013.

Za izvirno rešitev dvojne stop zavore z dvema pozicijama za ustavitev. Ta rešitev je tudi patentirana. Robustna in funkcionalna zavora z edinstvenim sistemom zaviranja – zelo primerno za reševanje. Druga (antipanic) pozicija za ustavitev se avtomatično vključi, takoj ko ročko spustite(namenoma ali nenamenoma) –uporabnik je tako dodatno varovan, posebej primerno za začetnike.

Vgrajene so iglidur® puše GFM-1012-07 in GFM-1012-09

Področje uporabe iglidur®G materiala  je zelo široko, pri srednjih do visokih obremenitvah, srednjih drsnih hitrostih in temperaturah  od  -40°C do +130°C. Odlikuje ga velika odpornost proti obrabi, neobčutljivost za prah in umazanijo, ne potrebuje vzdrževanja, duši vibracije in je cenovno ugoden.