Boljša izraba prostora in večja ergonomija na delovnem mestu

SUSPA GmbH iz Altdorfa v Nemčiji je specializiran proizvajalec plinskih vzmeti, blažilnikov in sistemov za nastavitev višine. Njihovi produkti se uporabljajo v avtomobilski industriji, strojegradnji, pohištveni industriji, industriji bele tehnike in  medicinske opreme.

V zadnjih letih se je SUSPA uveljavila kot eden vodilnih proizvajalcev električnih sistemov za nastavitev višine. Zahteve po ergonomsko oblikovanih delovnih mestih  so postale vse izrazitejše, ker se vse več ljudi sooča s težavami zaradi pomanjkanja gibanja. Prizadeto ni samo osebno dobro počutje, temveč tudi gospodarstvo, zaradi pogostih odsotnosti z dela.

Najboljši način za preprečevanje pomanjkanja gibanja na delovnem mestu je uporaba dvižnih miz.

SUSPINA novost za pisarniško pohištvo je dvojno ogrodje ELS3 Bench. Delovna postaja ELS3 Bench omogoča boljšo izrabo prostora in hkrati poskrbi za večjo ergonomijo delovnega mesta.

 

Tako imenovana »Bench« rešitev omogoča povezavo dveh spodnjih okvirjev delovnih miz, medtem ko so vrhnje plošče neodvisne druga od druge in jih je zato mogoče ločeno voditi.

Jedro dvižnega sistema so dvižni stebri ELS3, ki omogočajo prilagoditev višine delovnih mest. Dvigajo se izjemno tiho, kar je v odprtih prostorih zelo pomembno. 

 

 

Barva

Srebrno - siva RAL 9006, bela RAL 9003

Hod

500 mm, 650 mm

Hitrost

35 mm / s, 38 mm / s

Nosilnost

100 kg / okvir

Dolžina vrhnje plošče

1.200 mm -  do 2.000 mm

Globina vrhnje plošče

700 mm - 800 mm

Material

Jekleni profil

 

Konstrukcija je robustna ter prostorsko varčna, hkrati pa izpolnjuje vse zahteve ergonomsko optimiziranega delovnega mesta, ki ga lahko več zaposlenih uporablja izmenično. 

Električno nastavljiva ogrodja SUSPA so serijsko opremljena z zaščito pred preobremenitvijo. Ročna stikala so na voljo s spominsko funkcijo, z možnostjo  shranitve štirih različnih višin. 

Na voljo je tudi senzor trkov, ki ob detekciji ovire takoj zaustavi gibanje.

ELS3 Bench delovna postaja je še posebej privlačna zaradi svoje elegantne oblike in se optimalno in diskretno prilega v vsako pisarniško okolje.

Vir: tehnična dokumentacija podjetja Suspa GmbH.