Enostavno transportiranje težkih bremen

Igus  je predstavil nove kroglične transportne enote, ki lahko transportirajo do petkrat večjo težo od prejšnjih.  Ti transporterji lahko transportirajo občutljiva ali težka bremena v več smereh. Kroglične transportne enote so izdelane iz visoko zmogljive plastike xirodur® B180, in lahko absorbirajo obremenitve do 500 N. Kroglice iz nerjavečega jekla v ohišju omogočajo nemoteno delovanje.

Transportne mize se uporabljajo tam, kjer se od točke A do točke B transportirajo občutljiva ali težka bremena: predmeti, kot so tiskana vezja, hrana, blago na letališčih, steklene plošče ali pločevina v predelovalni industriji. Z uporabo krogličnih transportnih  enot  v transportnih mizah se lahko bremena hitro in enostavno transportirajo v katerokoli smer.

Dimenzijsko so identične kovinskim trasportnim enotam, kjer pa se podobnost konča, saj se vse igusove kroglične transportne enote lahko uporabljajo brez mazanja in brez vzdrževanja, kar zagotavlja, da  maziva ne morejo onesnažiti bremena. Z uporabo plastične kroglice so te transportne enote idealne za transport občutljivega blaga v industriji hrane in pijače. Še ena prednost v primerjavi s kovino: transportne enote se lahko uporabljajo v vseh položajih vgradnje, bodisi vodoravno, navpično ali bočno, kar je zanimivo  tudi na področju  pohištvene industrije.

Nove kroglične transportne enote  imajo optimizirano notranjost ohišja, tako da lahko zdaj nosijo do petkrat večje obremenitve kot prej. Trenutno so na voljo v treh velikostih in glede na velikost lahko nosijo aksialne obremenitve od 150 do 500 N. Material xirodur® B180 je zelo odporen proti obrabi, ima dolgo življenjsko dobo in je električno izolativen.

Kroglične transportne enote se montirajo na preprost način, vtisnejo se samo s pritiskom na ohišje. Če želimo kroglično transportno enoto dodatno zavarovati, je na voljo poseben vpenjalni obroček za dodatno varnost. Na voljo so tudi izvedbe s steklenimi kroglicami za nekovinske ali nemagnetne aplikacije.