Hitro sestavljene, varno pritrjene

Nov koncept pritrdilnih sponk za energijske verige triflex R zagotavlja varno interakcijo med človekom in strojem. Varnost ima ključno vlogo, ko ljudje in roboti delajo z roko v roki v industrijskih procesih. Prav zaradi varnosti, uporabniki kobotov in industrijskih robotov že uporabljajo igusove večosne energijske verige  triflex R. Zaradi  lažje pritrditve večosnih energijskih verig in povečanja varnosti pri delu v industriji, je Igus razvil nove plastične pritrdilne sponke. S hitrim načinom vgradnje in zaobljenimi robovi se zmanjša tveganje poškodb.

         

V okviru Industrije 4.0 se vse pogosteje pojavlja interakcija človeka in stroja pri avtomatizaciji. Zato je uporaba kolaborativnih robotov prihodnost. Tako imenovani koboti se v glavnem uporabljajo kot pomočniki za preproste ali interaktivne dejavnosti in - v nasprotju z velikimi in hitrimi industrijskimi roboti - delajo z roko v roki z ljudmi. Za zanesljivo oskrbo z energijo, kobotom in industrijskim robotom, igus ponuja optimalno rešitev - energijsko verigo triflex R. Poleg kovinskih objemk lahko kupci zdaj uporabljajo tudi nove plastične sponke za pritrditev energijske verige na robotsko roko. Zasnova z zaobljenim robovi povečuje varnost na delovnem mestu in zmanjšanje tveganja poškodb pri stiku z robotom. Plastične objemke lahko hitro pritrdite na roko robota z vijakom. Triflex R je preprosto pritrjen z objemko s fiksirno sponko. Nove objemke so primerne za kobote podjetja Universal Robots, TMS in Kuka. Triflex R serija energijskih verig za varno oskrbo z energijo na robotih je bila posebej razvita za posebne 6-osne robote v industrijskih okoljih. Z združevanjem fleksibilnosti cevi s stabilnostjo energijske verige, okrogla izvedba triflex R zagotavlja zanesljivo vodenje kablov v večosnih gibih. Načelo krogličnega spoja zagotavlja visoko natezno trdnost in enostavno namestitev energijske verige. Notranja delitev je prosta. Upogibni radij in ​​visoka fleksibilnost energijske verige prepreči previsoko napetost kablov - sistem povečuje življenjsko dobo in zanesljivost aplikacije.

Energijske verige triflex so na voljo kot celoten paket s posebej oblikovanimi objemkami za kobote, kabli in priključki, takoj pripravljeni za priklop.