Podelitev nagrad manus® 2015

manus® simbolizira pogum in prizadevanja za raziskovanje novih tehnologij zato se iščejo aplikacije ki že delujejo z uporabo polimernih ležajev, ki se razlikujejo po tehničnih in komercialnih parametrih, so plod drzne ustvarjalnosti in dajejo presenetljive rezultate.

 

Natečaj smo v Sloveniji prvič organizirali leta 2011. Naslednja podelitev je bila leta 2013, letos pa je ta dogodek že tretjič zapored.

Prvi nagrajenec je bil g. Peter Slatnar iz podjetja Peter Slatnar s.p., z izvirno rešitvijo zaklepa skakalnega čevlja, ki ga praktično uporabljajo vsi najboljši svetovni skakalci. Uporaba igusovih izdelkov (zglobna glava WEM-12-10) iz materiala iglidur® W300 v skakalnem športu je zanimiv pristop. Z vizionarskimi idejami nadarjeni bivši skakalec Peter Slatnar je zaoral nove smernice v iskanju novih in boljših rešitev. Brez vzmeti in z vgrajeno zglobno glavico namesto le-teh (WEM-12-10), je omogočeno boljše nagibanje in lažje balansiranje v zraku ter lažji pristanek. WEM-12-10 zglobna glava je izdelana iz zelo odpornega materiala iglidur® W300. Ima zelo dolgo življenjsko dobo. Temperaturno območje je od -40 do +90°C in je namenjen za zelo težke in zahtevne pogoje.

Naslednji nagrajenec je bil g. Jože Lorbek iz podjetja ANTHRON iz Izole. Za izvirno rešitev DSD dvojne stop zavore z dvema pozicijama za ustavitev. Ta rešitev je tudi patentirana. Robustna in funkcionalna zavora z edinstvenim sistemom zaviranja – zelo primerno za reševanje. Druga (antipanic) pozicija za ustavitev se avtomatično vključi, takoj ko ročko spustite (namenoma ali nenamenoma) –uporabnik je tako dodatno varovan, posebej primerno za začetnike. Vgrajene so iglidur® puše GFM-1012-07 in GFM-1012-09

Izdelek je bil nagrajen tudi z reddot award 2013.

Tudi letos bomo podelili lokalne nagrade. Veseli smo, da je prireditev iz leta v leto bolj prepoznavna. Vsako leto je več prijavljenih, rešitve so zanimive in inovativne.

 

    

 

Ker je letos za nas ta prireditev posebnega pomena ( mislimo, da postaja tradicionalna), smo se odločili, da jo pripravimo še malo bolje, še bolj zanimivo za vse povabljence. Zato jo organiziramo na Celjskem sejmu Formatool, v sredo 22. aprila ob 14:00 uri. Ker ste nam vsi pomembni in dragoceni smo vam pripravili še posebno presenečenje. Na prireditvi nam bo zapela Tanja Žagar.

 

Vabimo vas, da nas obiščete v dvorani L1, razstavni prostor številka 46. Sama prireditev pa bo v dvorani L (pritličje) v stoječi predavalnicispodaj. V vsakem primeru nas ne bo težko najti, če nas boste videli, nas boste pa slišali.

Vsem vam bomo poslali še posebna vabila.

 

Vabljeni, da nam polepšate dan z vašo prisotnostjo.