Preprosta menjava drsnih vložkov v sistemu drylin® W

Za tiho in natančno drsenje linearnih vozičkov igus® uporablja drsne vložke iz visokozmogljivih polimerov. Da bi jih v ekstremnih situacijah še lažje zamenjali, so razvili nov drsni vložk. Sprostite vložek, ga potisnete ven in zamenjate. Na tako enostaven način deluje novi drsni vložki drylin® W. Z brezplačnim orodjem za montažo lahko vložke v nekaj sekundah zamenjate neposredno na linearnih vodilih. Tako vzdrževalec prihrani čas in stroške.

 

Do zdaj je bilo treba za zamenjavo drsnega vložka na linearnem vodilu, na primer pri izredno abrazivnem pesku ali steklenem prahu, z vodil sneti cel voziček. Za linearna vodila z zobatim jermenom je to pomenilo veliko dela z montažo in sestavljanjem. Zato je podjetje igus® za svoja linearna vodila drylin® W razvilo nov menjalni drsni vložek z dolgo življenjsko dobo, ki omogoča enostavno menjavo neposredno na linearnem vodilu. Podobno kot menjava gum v boksu pri formuli 1 je zdaj možno tudi na linearnih vodilih menjalni ležaj bliskovito zamenjati le z nekaj potezami in tako zmanjšati čas ustavitve naprave na minimum. Linearni sistem drylin® W je na tak način za ponovno obratovanje pripravljena v nekaj sekundah. Praktično in brezplačno orodje pomaga pri hitrih in varnih montažah.

 

Menjava linearnih drsnih vložkov v le nekaj potezah

Z izvijačem lahko enostavno odstranite stranski pokrov linearnega vozička. Z orodjem, ki ga dobite brezplačno skupaj z izdelkom, lahko drsni vložek potisnite iz vozička in snamete iz vodila. Nato na vodilo namestite nov drsni vložek iz visoko zmogljivega polimera iglidur® J200, ki je odporen na obrabo in trenje, in ga s prilegajočim se montažnim orodjem potisnite v voziček. Stranski pokrov ponovno namestite na voziček in tako zaključite menjavo drsnega vložka. Praktična prednost: Vodila pri takšni menjavi ne morete poškodovati in zamenjava poteka neposredno na sistemu. Zatič na stranskem pokrovu poskrbi za pritrditev drsnega vložka v vozičku. Alternativno lahko zamenjavo naredite le z izvijačem. Za ta namen so v podjetju igus® na novih drsnih vložkih naredili posebne utore za izvijač. Nov menjalni drsni vložek je trenutno na voljo za vse obstoječe sisteme drylin® W velikosti 10. Za vse druge dimenzije je izdelava menjalnih drsnih vložkov v teku.

Oglejte si menjavo:

https://www.igus.eu/contentData/Product_Files/Download/mp4/drylin_xchange_bearing_short.mp4

#sthash.axyIB4C6.dpuf

 

Menjava ležaja v nekaj sekundah: sprostite ležaj, drsni vložek z montažnim orodjem potisnite ven in novo folijo nazaj v voziček.