ROTACIJSKO GIBANJE DO 7000 STOPINJ V IZREDNO MAJHNIH PROSTORIH S TWISTERBAND HD ENERGIJSKO VERIGO!

Igus je razvil twisterband HD verigo, tako da lahko kable in cevi varno in zanesljivo vodite, tudi med rotacijskimi gibi. Lahka energijska veriga je zelo stabilna, enostavna za polnjenje in zmore hitrosti vrtenja do 180° na sekundo. Vrti se okoli svoje osi. Zaradi dolge življenjske dobe te serije energijskih verig je igus  seriji twisterband HD dodal še dve velikosti, ki so namenjene posebej majhnim vgradnim prostorom.

Visoke hitrosti vrtenja in majhen vgradni prostor pomeni, da so napajalni kabli, podatkovni kabli in cevi izpostavljeni velikim stresom. Kompaktne in zanesljive rešitve so še posebej iskane pri majhnih vgradnih prostorih, kot so obdelovalni stroji, zato je igus svoji novi verigi HD dodal dve novi velikosti. Serija za oskrbo z energijo se že uspešno uporablja v strojih za obdelavo lesa in v napravah za polaganje obdelovancev v avtomobilih.

Video:  https://www.igus.si/contentData/Product_Files/Download/mp4/twisterband_zusammenschnitt.mp4

 

Z energijsko verigo twisterband so možni rotacijski premiki do 7.000° na vodoravni ravnini in 3.000° na navpični ravnini v izjemno majhnih prostorih, tudi pri hitrostih do 180° na sekundo. Drsne obroče je mogoče zamenjati v primeru omejenega kota vrtenja. Različni mediji se tako lahko vodijo enostavno in brez prekinitev. Novi seriji imata notranjo višino 11 in 18 mm: optimalno za zelo majhne vgradne prostore, kot so vrtljive mize ali roboti.

Visoka trdnost zaradi posebnih tehničnih značilnosti zasnove

Energijska veriga Twisterband HD je zelo tanka, lahka in se popolnoma prilega okoli svoje vrteče se osi. Energijska veriga je sestavljena iz posameznih členov, ki jih je mogoče povezati s principom zategovanja in spajanja. To ima za posledico določen polmer upogiba in hkrati zagotavlja večjo stabilnost. Rešitev za oskrbo z energijo je izdelana iz tribo polimerov, ki ne zahtevajo vzdrževanja in vključujejo material, ojačan s steklenimi vlakni. Posledično ima energijska veriga twisterband HD zaradi vseh teh lastnosti daljšo življenjsko dobo.

Sistem za oskrbo z energijo se lahko zaradi svoje modularne strukture podaljša ali skrajša po želji. Kable je mogoče enostavno vstaviti v sistem  in jih lahko kadar koli zamenjate ali podaljšate, kar je dodatna prednost pred drsnimi obroči. Serija energijskih verig Twisterband HD je trenutno na voljo iz zaloge v skupno štirih velikostih, z zunanjim premerom od 140 do 500 milimetrov.

Varno in brez prekinitve v zelo majhnih prostorih zasukajte energijo, podatke in medije z novimi kompaktnimi dimenzijami verig igus twisterband HD!

Več si lahko ogledate na: https://www.igus.si/info/energy-chains-twisterband