TRIKRAT DALJŠA ŽIVLJENJSKA DOBA: NAVOJNE MATICE IZDELANE IZ IGLIDUR®J200 MATERIALA

Z novim, zelo vzdržljivim materialom iglidur® J200, razširja Igus svojo največjo paleto navojnih matic v katalogu in na spletu. Prednost spletne trgovine: Konfigurirajte trapezna, metrična vretena in vretena s  hitrim korakom na spletu s konfiguratorjem  navojnih matic in predvidite življenjsko dobo matice. ob treh različnih oblikah navojih, lahko odvisno od zahtev, konstrukter izbira med devetimi različnimi materiali, ki ne zahtevajo mazanja in vzdrževanja. Od sedaj je na voljo tudi visokokakovostni material iglidur® J200 z odlično odpornostjo na obrabo.

 

Nastavljive pogonske matice za hitro ali počasno pozicioniranje. Rotacijsko gibanje spremenijo v linearno gibanje. Igusove navojne matice, ki ne potrebujejo mazanja in vzdrževanja se uporabljajo v številnih aplikacijah, vključnopri platformah na vlakih, 3D tiskalnikih kot tudi pri pogonih v sektorjih kemijske in procesne tehnike.

Za reševanje teh različnih funkcij lahko konstrukter oblikuje svojo zasnovo v konfiguratorju navojnih matic (www.igus.si/leadscrewshop) na spletu, pri čemer lahko izbira iz širokega spektra pogonskih sistemov in tehnologij. Poleg metričnih vreten so na voljo tudi  tudi trapezna vretena in vretena s hitrim korakom. Slednje je mogoče zamenjati z jermenskim ali pnevmatskim pogonom. Z več kot 70 različnimi navojnimi maticami, tremi različnimi navoji in 9 različnimi materiali igus ponuja najširšo paleto na svetu z več kot 5000 kombinacijami navojnih matic. S spletnim naročanjem igusova spletna trgovina z navojnimi maticami omogoča konstrukterju izračunavanje pričakovane življenjske dobe pogonskega sistema. Drugo spletno orodje je konfigurator navojnih matic. Pri tem lahko oblikovalec simulira vrtenje matice na obeh koncih na spletu, nariše risbo in naroči navojno matico neposredno na spletu.

iglidur® J200: Do trikrat daljša življenjska doba

 Nove navojne matice iz iglidur® J200 visoke zmogljivosti. V igusovih laboratorijskih testih  ima ta material življenjsko dobo trikrat daljšo od standardnega materiala za matice, ki delujejo na anodiziranih aluminijastih navojih. Pri uporabi v kombinaciji z aluminijem ta novi material zmanjša hrup, zmanjša vibracije in je lahek. Tipični primeri aplikacij se nahajajo v sistemih vrat pri vlakih in letalih, kot tudi v aplikacijah v sektorjih transporta in avtomatizacije. Cilindrične ali navojne matice so na voljo po naročilu iz zaloge in so primerne tudi za uporabo pri samozapornih trapeznih vretenih.