VEČJI, MOČNEJŠI, HITREJŠI: NOVI LINEARNI ROBOTI IGUS ZA EKONOMIČNO AVTOMATIZACIJO!

Enostavni, natančni in hitri procesi: to so zahteve kartezičnih robotov. Uporabljajo se za aplikacije »pick and place«, sisteme sortiranja in medicinsko tehnologijo. Nemško podjetje Igus je zdaj razvilo linearni in sobni linearni robot za velike delovne prostore. Dva nova sistema kinematike uporabnikom omogočata premik do pet kilogramov. Oba linearna robota sta na voljo iz zaloge. Prilagodijo se lahko tudi tako, da ustrezajo potrebam kupcev - minimalne količine naročila ni.

Za preživetje na trgu tako veliki industrijski akterji kot mala podjetja potrebujejo avtomatizirane rešitve, ki se bodo hitro izplačale. Kartezični roboti so že leta sredstvo izbire v tehnologiji avtomatizacije. Uporabnikom omogočajo, da svoje naloge opravijo hitro, enostavno in ekonomično. Potrebno je le nekaj programiranja. Odvisno od zahtev za uporabo lahko izberete dvoosne linearne ali ravne linearne robote in triosne sobne linearne robote.

Ugodna avtomatizacija z linearnimi robotskimi rešitvami brez mazanja

Oba linearna robota sta sestavljena iz predhodno konfiguriranih linearnih modulov, aluminijastih linearnih osi, koračnih motorjev NEMA in encoderjev. Novi linijski robot lahko prenaša obremenitve do 50 N v delovni prostor 800 x 500 mm z največjo hitrostjo do 1 m/s. Novi sobni linearni robot je dobra možnost za zahtevnejša opravila. Prenaša lahko obremenitve do 50 N v delovnem prostoru 800 x 800 x 500 mm z največjo hitrostjo do 0,5 m/s. Dva linearna aktuatorja z zobatim jermenom ZLW in en zobniški aktuator GRR, omogočajo natančno vodenje in delovanje brez mazanja. 

Prilagodite zasnovo sobnega linearnega robota

Uporabniki lahko na http://www.igus.eu/robot-enquiry zgradijo tudi svoj linearni robot z do šest metri giba. Dolžine osi in različni motorji se lahko glede na zahteve kupca konfigurirajo tudi s takimi elementi, kot so napajalne verige in kabli.