VODENJE CEVI Z MANJ VZDRŽEVANJA

Z novo hidravlično verigo E2 je zdaj mogoče prenašati energijo in medije tudi na najmanjših  prostorih za vgradnjo. Zmogljiva, varčna s prostorom in enostavna za vgradnjo, energijska veriga ima poleg kablov tudi dve hidravlični cevi. Hidravlična veriga E2 je idealna rešitev za posebne stroje, njena uporaba pa bistveno zmanjša stroške vzdrževanja in zastoje.

Posebni izzivi zahtevajo inovativne rešitve. To še posebej velja za nosilno podlago na mnogih gradbenih strojih, kot so betonske črpalke ali mobilni žerjavi, za katere je značilna velika raznolikost. Varno vodenje hidravličnih cevi je ključnega pomena, ker morajo zagotavljati neprekinjeno in zanesljivo delovanje stroja tudi ob močnih mehanskih obremenitvah in neugodnih vremenskih razmerah. Hidravlična veriga E2 zagotavlja učinkovito zaščito. Ne ščiti samo notranjih kablov, temveč preprečuje tudi torzijo in upogibanje cevi skozi vnaprej določen minimalni premer upogiba.

Ker morajo hidravlične cevi, ki običajno delujejo pod izjemno visokim pritiskom, prenesti velike obremenitve v dinamičnih aplikacijah, jih je zelo težko vzdrževati. Hidravlična veriga E2 se spopada s tem izzivom na dva načina: nosilci in energijske verige so izdelani iz tribološko optimirane plastike, ki zmanjšuje obrabo in ščiti cevi. Poleg teh prednosti tribo-polimerov, njihova posebna oblika tudi zmanjšuje obrabo na minimum. Prečke energijske verige in notranjost verig so oblikovane tako, da ščitijo cevi.

Okrogle konture in široke in gladke kontaktne površine zmanjšujejo obrabo hidravličnih cevi. Segmentacija tipov kablov zmanjšuje obremenitev kablov. Električni kabli in hidravlične cevi so popolnoma ločeni s komorami. Iz tega sledi, da morajo kabli in cevi z zelo različnimi premeri vedno delovati ločeno. To je pomembno, ker imajo motorni ali krmilni kabli premer cca 5 milimetrov, medtem ko so lahko hidravlične cevi premera cca  20 milimetrov. Običajno je treba predvideti cca 20% več prostora, saj se hidravlične cevi zaradi tlaka raztezajo prečno in vzdolžno. Energijska veriga E2 ne potrebuje vzdrževanja.

Kable in dve hidravlični cevi lahko varno vodite s pomočjo hidravlične verige E2, kar poveča življenjsko dobo in skrajša intervale vzdrževanja.