manus® 2013

Šesti manus® natečaj

 

...za aplikacije polimernih ležajev…

 

Konec februarja se zaključuje razpis Igusovih nagrad (manus® AWARD), na katerem lahko sodelujejo vsi ki vgrajujejo igusove polimerne puše, ležaje ali vodila v svoje aplikacije.

V letu 2011 je skupno sodelovalo več kot 300 udeležencev s svojimi rešitvami. Med vsemi je bilo tudi 10 udeležencev iz Slovenije.

Glede na veliko zanimanje za sodelovanje na natečaju MANUS 2011 iz Slovenije, smo se odločili, da tudi na lokalnem nivoju razglasimo zmagovalce tega zanimivega dogodka. Podelili smo priznanja in nagrade.

Podobno planiramo organizirati tudi letos.

Iščemo aplikacije ki že delujejo s polimernimi ležaji, ki se razlikujejo po tehničnih in komercialnih parametrih, so plod drzne ustvarjalnosti in dajejo presenetljive rezultate.

 

Polimeri v strojegradnji

Polimerni ležaji in puše se vse bolj uveljavljajo v industriji in tehniki. Predsodki o plastiki, kot cenenem in neprimernem materialu so se že umaknile iz stroke. Veliko razvojnikov prisega izključno na polimerne rešitve. Zaradi eksperimentalnega programa s katerim lahko izračunajo življenjsko dobo uporabljenega polimera, se počutijo varne. Program sloni na rezultatih tisočih testov, ki jih podjetje Igus vseskozi opravlja v svojem laboratoriju. Življenjska doba materialov je običajno celo daljša od izračunane

 

Sodelujte! Če ne boste sodelovali ne morete osvojiti nagrade!

Zadnji dan za prijavo je 28. februar 2013.

Zmagovalec prejme denarno nagrado v vrednosti 5.000 €, drugo uvrščeni 2.500 € in tretje uvrščeni 1.000 €. Vsi nagrajenci prejmejo tudi kipec in diplomo. Prijavnica za sodelovanje je na spletni strani www.hennlich.si. Podelitev nagrad v svetovnem merilu bo na sejmu v Hannovru med 8. In 12. aprilom. 

OBRAZEC ZA PRIJAVO: