NATEČAJ ROIBOT: IGUS IŠČE UGODNE IN PAMETNE ROBOTSKE REŠITVE! PRVA NAGRADA 5.000,00 EUR!

Žirija podeljuje 5000 evrov za inovativne rešitve na področju avtomatizacije!

Enostavna avtomatizacija in hitra povrnitev investicije sta želja številnih malih in srednih podjetij. Posebej rešitve z uporabo plastike omogočajo poceni rešitve za avtomatizacijo, kot so delta roboti, kartezijanski roboti ali zglobne robotske roke. Potencial, ki ga ponuja stroškovno učinkovita avtomatizacija, dokazuje nova nagrada ROIBOT, ki zaznamuje vznemirljive aplikacije cenovno dostopne robotike.

Roboti so nepogrešljiv del industrije. Prevzemajo nevarna in monotona opravila in zagotavljajo dobičkonosnost velikih podjetij ali družinskih podjetij. Predvsem na področju malih in srednih podjetij so vse bolj priljubljene poceni rešitve. Roboti zlahka opravijo preproste naloge, ki ne potrebujejo visoke natančnosti in lahko delujejo 24 ur vse dni v tednu. Zaposlene lahko izkoristite za pomembnejše naloge, podjetje pa se lahko primerja s konkurenco. Nagrada nemškega podjetja Igus ROIBOT opozarja na trend poceni robotike srednjega sektorja. Nagrajuje zelo pametne načine uporabe stroškovno učinkovite robotike.

1. NAGRADA: 5.000,00 EUR

2. NAGRADA: 2.500,00 EUR

3. NAGRADA: 1.000,00 EUR

Želene in razburljive aplikacije z ROI - hitra povrnitev investicije

Letos se išče cenovno dostopno robotiko, ki ima hitro povrnitev investicije (ROI). Lahko se uporabijo zglobne roke robolink,  delta drylin roboti in kartezijanski roboti - tako imenovani linearni roboti - iz Igusa. Strokovna žirija, sestavljena iz članov raziskovalcev, strokovnega tiska in proizvajalca, bo ocenila koncepte. Pogum, izpopolnjenost in ideja o optimizaciji bodo vodili do visokih ocen. Zmagovalec bo prejel nagrado v višini 5.000 €, drugo mesto bo prejelo 2.500 €, tretje pa 1.000 €.

 

Rok za prijavo je 15. marec 2020.

Več o natečaju si poglejte v videu.

 

Nagrado bo podjetje Igus  podelilo na sejmu Avtomatizacija 2020 v Münchnu, vodilnem sejmu inteligentne avtomatike in robotike. Zmagovalci bodo prejeli osebno vabilo, vključno z nastanitvijo.

Udeleženci se lahko prijavijo na www.igus.eu/roibot