NOVI KRMILNI KABLI CHAINFLEX M IMAJO 20 ODSTOTKOV TANJŠO STRUKTURO IN PRIHRANIJO PROSTOR V ENERGIJSKI VERIGI!

Zajamčenih 5 milijonov ciklov z nizkimi stroški s tanjšimi krmilnimi kabli igus!

S svojo napredno serijo  flexibilnih kablov chainflex M, je igus  dokazal, da se kakovost in nizka cena medsebojno ne izključujeta. Po štirih letih raziskav so strokovnjaki s področja mobilnih kablov predstavil nove krmilne kable CF880/CF881 in CF890/CF891. Do 20 odstotkov tanjša zasnova kabla zagotavlja manjše upogibne radije. To uporabniku omogoča, da prihrani namestitveni prostor, prostor znotraj energijske verige in stroške. Serija fleksibilnih kablov chaiflex M ima preizkušeno življenjsko dobo pet milijonov ciklov in ima 36-mesečno garancijo.

Dober fleksibilni kabel za energijske verige za nizko ceno! To je bila in še vedno ostaja obljuba, ki spremlja serijo fleksibilnih kablov chainflex M, ki jo je igus prvič predstavil leta 2013. Od takrat se je zgodilo že veliko sprememb, ne samo v strojništvu, ampak tudi pri razvoju kablov. Z vse večjo avtomatizacijo v industriji potrebujemo vse hitrejše in hitrejše stroje. V skladu s tem je potreben razvoj lažjih in manjših kablov za zmanjšanje velike pospešene mase. Zato želi igus še naprej razvijati svojo stroškovno učinkovito serijo fleksibilnih kablov, ne da bi povečal stroške. Prvi preboj se je zgodil leta 2015: namesto milijona zajamčenih ciklov proizvajalec obljublja življenjsko dobo več kot pet milijonov ciklov, vse po isti ceni.

Pri uspešni predstavitvi sprememb na fleksibilnih kablih je Rainer Rössel , vodja razvoja fleksibilnih kablov v podjetju Igus dejal: »Zahvaljujoč novi konstrukcijski zasnovi lahko izdelamo krmilne kable serije chainflex M, ki so do 20 odstotkov tanjši. Naše stranke imajo koristi od dejstva, da imajo kabli manjši upogibni radij in zavzamejo manj prostora v energijski verigi. Uporabnik lahko na ta način prihrani stroške ". Nova serija kablov chainflex M je zdaj na voljo kot kontrolni kabli s PVC zunanjim plaščem (CF880/CF881) ali igusPUR zunanjim plaščem (CF890/CF891) z ali brez oklopa.

Zanesljivost po cenovno ugodni ceni

Igus je že več kot 25 let eden vodilnih na razvoju fleksibilnih kablov za uporabo v energijskih verigah. Podjetje testira svoje izdelke pod dejanskimi pogoji v lastnem laboratoriju s površino 3.800 kvadratnih metrov v Kölnu - in ti testi se nadaljujejo, dokler popolnoma ne uspejo. Igus že štiri leta vlaga v nadaljnji razvoj in dolgoročno testiranje svojih fleksibilnih kablov chainflex M. Laboratorijski testi so pokazali, da kabli zlahka prenesejo pet milijonov ciklov. Za vse kable, vključno z optimizirano serijo chainflex M, izdaja edinstveno 36-mesečno svetovno garancijo na podlagi svojih testnih podatkov.