NOVOSTI IZ HANNOVRA: autoglide 5

autoglide 5: sistem energijske verige s talnim vodenjem z vrvjo ... nameščen v 1 uri ...

Tehnologija: energija, podatki, zrak ali tekočine v enem sistemu  • Skladiščna tehnologija in obdelovalni stroji: enostavno jih je mogoče namestiti ob strojih ali na profil • Trpežni, brez vzdrževanja in enostavni za čiščenje • Hitrost do 4 m/s , do 80 m hoda • Tiho delovanje: 63 dB (A) pri hitrosti 2 m/s • Tla prostora ostanejo prosta, vodilni žlebovi niso potrebni.

Znižanje stroškov: 88% krajši čas vgradnje - v primerjavi z aluminijastimi vodilnimi žlebovi • Na voljo kot »ready chain« sistem za vgradnjo vključno s kabli, cevmi in konektorji • Skladiščna tehnologija in obdelovalni stroji: Manj vzdrževanja in manj čiščenja • 36-mesečna garancija


Uporaba: 88% prihranjenega časa z novo stroškovno učinkovito energetsko verigo za intralogistične sisteme in sisteme žerjavov. Varno vodenje energije, podatkov, zraka ali tekočine na daljših razdaljah po nizki ceni: to je bil cilj pri razvoju sistema »avtoglide 5«. Za napajanje in prenos podatkov v ozkih, kompaktnih prostorih in za hitro premikanje po delavnicah, na primer pri skladiščni tehnologiji in obdelovalnih strojih, se mnogi uporabniki zanašajo na vodilne žlebove. Njihova glavna pomanjkljivost je, da jih je drago vzdrževati, uporabljati jih je mogoče le za prenos moči in jih je treba redno obnavljati, da se izognemo motnjam. Da bi lahko varno vodili vodoravne kable s hitrostjo 4 m/s in do 80 m hoda tudi brez vodilnih žlebov, je igus razvil sistem oskrbe z energijo autoglide 5.

Kako deluje? Priložena žična vrv je napeta po tleh. Alternativno ga je mogoče voditi tudi s plastično vrvjo ali profilom. E-veriga lahko varno potuje po vrvi - popolnoma zamenja vodilne žlebove. Spodnja stran členov verige ima vodilni element na sredini, tako da je energijska veriga lahko varno nameščena na vrvi. Preizkušeni elementi avtoglida, ki so v obliki glavnika, zagotavljajo odpornost proti obrabi in natančno vodenje zgornjega hoda energijske verige po spodnjem delu.

Več si oglejte s klikom na spodnjo sliko: