Predstavitev na ASM 17

Na dogodku Avtomatizacija strege in montaže 2017 - ASM 17 je Matic Butja iz podjetja Hennlich predstavil kako lahko konfiguriramo celoten pogonski sistem drylin® .

Na dogodku Avtomatizacija strege in montaže 2017 - ASM 17 je Matic Butja iz podjetja Hennlich predstavil kako lahko konfiguriramo celoten pogonski sistem  drylin® .

 

Pogonski sistem  drylin® - Drsenje namesto kotaljenja.

Drsenje namesto kotaljenja.

Paleta izdelkov linearnih vodil drylin® temelji na principu "drsenja namesto kotaljenja". V kombinaciji z materiali, ki ne korodirajo, se kot drsna površina uporabljajo tribo-polimeri, ki ne potrebujejo mazanja in so neobčutljivi na vplive, kot so umazanija, voda, kemikalije, toplota. Poleg tega delujejo zelo tiho.

Na osnovi testov in testnih rezultatov v svojih laboratorijih, so igusovi strokovnjaki izdelali več spletnih orodij, kalkulatorjev življenjske dobe in konfiguratorjev sistemov drylin®.

Na osnovi vnešenih podatkov lahko določimo in izberemo primeren sistem, vključno z motorjem in dodatno opremo ter dobimo tudi podatek o predvideni življenjski dobi ter sestavnico sistema. 

Paleta izdelkov linearnih vodil drylin® temelji na principu "drsenja namesto kotaljenja". V kombinaciji z materiali, ki ne korodirajo, se kot drsna površina uporabljajo visoko zmogljivi tribo-polimeri iglidur®. Linearna vodila drylin® delujejo brez mazanja in ne potrebujejo vzdrževanja ter so neobčutljiva na vplive, kot so umazanija, voda ali kemikalije. Poleg tega so zaradi uporabljenih materialov in posebnega oblikovanja izjemno tiha. S temi lastnostmi se linearna vodila drylin® lahko uporabljajo v različnih okoljih, vključno v skrajnih pogojih. Modularni sistem omogoča visoko fleksibilnost z različnimi vodili in vozički. Konkretni pogonski sistemi se lahko konfigurirajo, vključno z motorji in ostalimi dodatki

Plastične zglobe je mogoče nastaviti in razširiti tako, da ustrezajo skoraj za vsako aplikacijo.

Zglobne roke so različnih dolžin in oblik, različnih velikosti, vključno z dodatnimi krmilnimi kabli. Orodja (funkcionalne enote) kot so prijemala, kljuke, vakuumske skodelice, kamere in tako naprej je mogoče prilagoditi glede na potrebe.

OSNOVA ZA KONFIGURATORJE

Osnova za konfiguratorje so tribo-polimerne raziskave: trenje, obraba, mehatronski testi v laboratoriju igus®

TESTNI LABORATORIJ

 

V največjem industrijskem testnem laboratoriju podjetja igus® opravljajo teste s preskusnimi nastavitvami za energijske verige, fleksibilne kable, polimerne ležaje, kroglične ležaje in linearna vodila ter linearne pogone.

- 2.750 m2 testnega laboratorija

- 4.100 testov energijskih verig na leto na 180  testnih postajah; klimatska komora, testi na prostem, zvočna  komora, hodi do 130 m, robotski sistemi itd.

- dve milijardi testnih ciklov na leto za fleksibilne kable

- en milijon zabeleženih električnih meritev letno

- 15.000 triboloških testov (trenje in obrabe) na 300 testnih postajah

 

- 140 trilijonov preizkusnih gibanj na testnih enotah za ležaje

 

 Na osnovi vseh teh testov in testnih rezultatov, so igusovi strokovnjaki izdelali več spletnih orodij, kalkulatorjev življenjske dobe in konfiguratorjev sistemov drylin 

 

KONFIGURATORJI

Konfiguratorje najdemo na spletni strani, kjer so na voljo vsi konfiguratorji za izračun življenjske dobe, za izbiro primernega materiala, primernega artikla,…… za vse njihove izdelke od kablov in verig pa do puš, vodil in robotskih enot. (https://www.igus.si/wpck/6647/online_tools) 

VHODNI PODATKI

 

Izberemo linearni sistem, izberemo obremenitve in pogoje,......

 

REZULTAT

 

Dobimo ponujeno optimalno rešitev, artikel, motor, podatke o življenjski dobi,….

 

SESTAVNICA

Dobimo izpisano sestavnico, na osnovi katere lahko povprašujemo po cenah.

Na Igusovi spletni strani (na download center) so voljo so tudi 3D ali 2D modeli, ki si jih lahko naložimo.

 

PRIMER DOBRE PRAKSE

 

Več strank si je samih konfiguriralo linearni sistem na spletu. Sistem konfiguriranja je zelo enostaven, tako, da si vsak sam lahko izbere primerno rešite, prilagojeno potrebam, ki jih ima.

      

 

Plastika uspešno prodira na vsa področja našega življenja. Od najpreprostejših pripomočkov pa do najbolj zapletenih in zmogljivih tehničnih izdelkov. Tako si lahko tudi stranke same konfigurirajo rešitve, ki so optimalne.