manus®

Tudi letos, že devetič, bo Igus organiziral podelitev nagrad manus®

Iščemo: drzne rešitve z uporabo plastičnih ležajev:
9. natečaj manus®

Že devetič iščemo industrijske rešitve z uporabo polimernih ležajev ali vodil, ki izstopajo zaradi tehnične in ekonomske učinkovitosti, ustvarjalnosti in drznosti razvijalca. Cilj je poudariti tehnično superiornost polimernih komponent stroja: kje je preprost polimerni del rešil dolgotrajno težavo ali kjer je bila življenjska doba podaljšana z uporabo polimernih ležajev?

Zadnji rok za prijavo je 22. februar 2019.

Podelitev nagrad na sejmu v Hannovru od 1. do 5. aprila 2019.

Natečaj je namenjen drznim rešitvam, ki izstopajo zaradi svoje tehnične in gospodarske učinkovitosti, kot tudi njihova kreativnost ali uspešnost. Vseeno ali gre za prototip ali za serijsko proizvodnjo, ali  je rešitev kompleksna, majhna ali preprosta ...

 

Prijavi se na igusovi spletni strani: OBRAZEC ZA PRIJAVO

 

Preprosto pošljite svojo prijavo. Žirija bo izbrala najbolj tehnično zahtevno in novo rešitev in podelila denarne nagrade v višini 5.000 evrov za prvo mesto!

1. nagrada
Zlati manus®, certifikat in denarna nagrada 5.000 evrov

2. nagrada
Srebrni manus®, certifikat in denarna nagrada 3.000 evrov

3. nagrada
Bronasti manus®, certifikat in denarna nagrada 1.000 evrov


Organizirali bomo tudi SLO manus® razglasitev rezultatov: o podrobnostih vas bomo še obvestili.

Leta 2011 so prvič pod okriljem podjetja HENNLICH d.o.o. sodelovali na tem natečaju tudi udeleženci iz Slovenije. Vsi udeleženci iz Slovenije, ki se prijavijo na mednarodni natečaj manus®, sodelujejo na slovenskem natečaju SLO manus.

V podjetju HENNLICH smo opazili, da je konkurenca na natečaju manus® na evropski ravni zelo velika. Izvrstne ideje in rešitve iz Slovenije pa so ostale prezrte oz. nenagrajene. Odločili smo se, da bomo spodbujali lokalne "inovatorje" in ločeno organizirali dodaten lokalni natečaj. S tem izpostavljamo in nagrajujemo tudi sodelujoče iz Slovenije. Nastal je vzporedni natečaj SLO manus, ki je v preteklih letih pomagal pri razvoju svetovno uspešnih rešitev, ki jih predstavljamo v tem zborniku.