Tehnika

Tipi pritrditve

Befestigungen

Pritrditev s prirobnicami

Z gumijastimi in pritrdilnimi prirobnicami

Gumijasta prirobnica meha ima enakomerno debelino po celotnem premeru prirobnice. Pritrdilna prirobnica je oblikovana kot gladka pritisna prirobnica z ali brez varnostnega naslonka. Izdelava je tudi pri velikih nazivnih premerih gospodarna. Za lažji transport so pritrdilne prirobnice dobavljive tudi v delih. 

Pritrditev kompenzatorjev mora biti izvedena, kot prikazujejo spodnje slike, da se zagotovi zanesljivo tesnjenje prirobnične povezave in da se meh kompenzatorja ne poškoduje. 

Dodatna tesnila niso potrebna.

S samotesnilno gumijasto žmulo in tekočimi pritrdilnimi prirobnicami
Gumijasta prirobnica meha je kot tesnilna žmula izdelana z vulkaniziranim jeklenim jedrom. Tekoča pritrdilna prirobnica je izdelana z ali brez varnostnega naslonka in poenostavi montažo kompenzatorja pri neporavnanih izvrtinah na prirobnici. Na voljo so standardne velikosti do nazivnega premera DN1200. Pri večjih premerih se zelo povečajo stroški za vrtanje izvrtin v jeklene prirobnice. 

Pritrditev kompenzatorjev mora biti izvedena kot prikazujejo spodnje slike, da se zagotovi zanesljivo tesnjenje prirobnične povezave in da se meh kompenzatorja ne poškoduje.

Dodatna tesnila niso potrebna.

Različne priklopne mere in razlike v nazivnem premeru

Mere prirobnic so lahko prilagojene vsem običajnim mednarodnim normam, kot so DIN, ANSI, AWWA, BS ali JIS. Izvedljive so tudi posebne mere. To velja tudi za kompenzatorje z različnimi priključnimi merami in z razlikami v nazivnem premeru. Izvtine v pritrdilnih prirobnicah so lahko izvedene kot gladke ali navojne.

Pritrditev z objemkami

Trakovni kompenzatorji imajo cilidrične konce (zavitke), ki se s pomočjo objemk pritrdijo na konce cevovoda. 
Po potrebi je kompenzator lahko proizveden tudi s prirobnico na eni strani in z zavihkom na drugi. 
Pri višjih tlakih (1 bar) in večjih nazivnih premerih (> DN 500) lahko pritrditev trakovnega kompenzatorja vodi do težav pri tesnenju. Poleg tega obstaja nevarnost, da kompenzatorje potegne s cevi. Zato priporočamo, da na koncih cevovoda privarite obroč ali žico. 

Objemke za pritrditev

izvedba: glede na tlak in nazivni premer: trakovne objemke, objemke s polžem, majhne objemke ali vijačne objemke; pri visokih tlakih na vsaki strani po 2 objemki skupaj 
širina:  
trakovne objemke: ¾“
objemke s polžem: ½“
majhne objemke: glede na Ø: 9 do 12 mm
vijačne objemke: glede na Ø: 18 do 30 mm
material:  
trakovne objemke z vpenjalnim navojem: 1.7300
objemke s polžem: 1.4310
majhne objemke, trak in ohišje: 1.4016 (pocinkani jekleni vijaki)
vijačne objemke, trak in ohišje: 1.4016 (pocinkani jekleni vijaki)