Drsni ležaji IGUS

Drsni ležaji igus® - brez vzdrževanja

Znižanje stroškov
in podaljšanje življenjske dobe, brez mazanja in zmanjšanje vzdrževalnih del, vse dobavljeno takoj iz zaloge - to je temeljna ideja in cilj vseh polimernih drsnih ležajev iglidur®.

Nabor drsnih ležajev igus® vključuje drsne puše, prirobnične puše, drsne obroče, batne obročke in številne druge izvedbe. Drsni ležaji iglidur® vam vedno ponudijo pravo rešitev - bodisi iz kataloške ponudbe bodisi kot posebna rešitev ležajev, izdelanih po meri. Ni najmanjše količine!

Drsni ležaji so narejeni iz kombinacije izjemno zmogljivih polimerov iglidur® oz. plastike in jih zato lahko enostavno imenujemo plastični ležaji oz. plastične puše. Plastične puše odlikuje izjemna odpornost na obrabo, odporni so na prah in umazanijo in so stroškovno učinkoviti

Ležaji iglidur® so primerni za vse gibajoče se namene: od avtomobilske industrije, množične proizvodnje in strojnih konstrukcij do podvodne uporabe, živilske ali tobačne industrije. Odporni so na ekstremne temperature in kemikalije ali visoke obremenitve.

Drsni ležaji ali drsne puše iglidur® se razlikujejo od "samomazalnih ležajev". Namesto iz mikroporoznih sintranih materialov so ležaji brez mazanja izdelani iz polimernih materialov, ki na gredi ustvarjajo zanesljivo drsno prileganje brez dodatnega mazanja. 

Kot strokovnjaki za iglidur® vemo, kako pomemben je stalni nadzor kakovosti. Zato v podjetju Igus ležaje iz polimerov iglidur® testirajo z več kot 135 bilijonom testnih premikov letno. Tako v Igusu določijo ustrezne lastnosti materiala, kot sta obraba in trenje. Ti rezultati testov Igusu omogočajo nenehno izboljševanje plastičnih puš ali ležajev, kot tudi natančne napovedi življenjske dobe in obrabe ležajev.


V HENNLICHu smo uradni zastopniki podjetja Igus, ki nenehno skrbi za razvoj in dopolnjevanje svojega sortimenta. Vse drsne ležaje oz. drsne puše si lahko ogledate na Igusovi spletni strani, tako da kliknete na spodnje povezave. S pomočjo spletnih orodij enostavno izberete prave ležaje za vašo rabo.

V kolikor potrebujete več informacij ali pomoč pokličite ali pišite HENNLICHovim prodajnim inženirjem, ki bodo za vas pripravili tudi ustrezno ponudbo.