Kroglični ležaji

Ležaji xiros® iz polimerov - alternativa za kovinske ležaje

Zmanjšajte do 40 % stroškov, 60 % teže in 100 % maziv 

Xiros® plastični kroglični ležaji po DIN 625 ne potrebujejo mazanja, so odporni proti koroziji (pri uporabi steklenih ali nerjavnih kroglic) in so izjemno tihi. Zaradi tega so cenovno ugodna alternativa kovinskim krogličnim ležajem. Vse plastične komponente, izdelane iz mešanice tribopolimerov, so lahke, kemično odporne in nemagnetne. To zagotavlja varno uporabo v medicini, za embalažo, pri predelavi hrane, v pogonski tehnologiji itd.

V mnogih primerih so kroglični ležaji xiros® iz visokozmogljive plastike ekonomsko učinkovitejši od krogličnih ležajev iz kovine. Polimerni kroglični ležaji ne samo da stanejo do 40 % manj, ampak so tudi 60 % lažji od njihovih kovinskih sorodnikov. Prav tako pomagajo zagotoviti dolgo življenjsko dobo strojev, ki jih ni treba vzdrževati.

Razlog je v tem, da kroglični ležaji xiros® omogočajo suho delovanje z nizkim trenjem brez ene same kapljice maziva. Razvoj izdelkov xiros® v Igusu nenehno poteka in s tem prinaša nove vrste ležajev, velikosti in kombinacije materialov.

Prednost visokozmogljive plastike

Nikakor ni vsaka vrsta plastike primerna za kroglični ležaj. Po desetletjih raziskav so raziskovalci igus® končno razvili popolno visoko zmogljivo plastiko za kroglične ležaje xiros®. Notranji in zunanji obroči so narejeni iz visoko zmogljivih polimerov s kroglicami iz stekla ali nerjavnega jekla, ki se premikajo med njimi. Uporabnikom te kombinacije materialov se odpirajo povsem nove možnosti. Kroglični ležaji so odporni proti koroziji in različnim medijem, so električno izolacijski, po izbiri nemagnetni in odporni na temperature od -40 do + 80 °C.

Za dodatne kombinacije materialov in tehnične specifikacije glejte naš katalog ali se obrnite na HENNLICHove prodajne inženirje.


V HENNLICHu smo uradni zastopniki podjetja Igus, ki nenehno skrbi za razvoj in dopolnjevanje svojega sortimenta. Vse izdelke si lahko ogledate na njihovi spletni strani in s pomočjo spletnih orodij izberete prave za vašo rabo.

V kolikor potrebujete več informacij ali pomoč pokličite ali pišite HENNLICHovim prodajnim inženirjem, ki bodo za vas pripravili tudi ustrezno ponudbo.