Gumijasti zaščitni mehovi iz kolobarjev

Material

Material

Material CSM-guma in lastnosti

CSM-guma je material, ki ga je mogoče neštetokrat upogniti, pa ne bo nikoli počil. Dodatne predbnosti so: visoka odpornost proti vremenskim vplivom in zadovoljiva obstojnost pri oljih in kemikalijah. Dovoljena delovna temperatura je od -20°C do +110°C.

Absolutno tesnenje
Gumijasti zaščitni mehovi iz kolobarjev so, kot pove že ime, sestavljeni iz posameznih kolobarjev. Posamezni kolobarji so z vulkaniziranjem izmenično povezani na notranjem in zunanjem premeru. Pri tem nastane homogena povezava materiala, ki ni topna in je popolnoma neprepustna. Na obeh koncih je mogoče uporabiti prirobnico ali zavihek za pritrditev.

Attraktivna oblika
Po vulkaniziranju posameznih kolobarjev se izoblikuje zunanji izgled meha. Nastane popolnoma gladka in enakomerna zunanjost. Z vulkaniziranjem nastane v vsaki gubi obroč z dvojno steno. Tako se pri premikanju meh krči enakomerno in ostane oblikovno stabilen.

Veliko raztezno razmerje
S tem posebnim postopkom izdelave se material ne naguba. V skrčenem stanju se stisne kolobar ob kolobar. S tem imajo gumijasti zaščitni mehovi pri najmanjši dolžini v skrčenem stanju zelo veliko največjo dolžino v raztegnjenem stanju.