Izjava o varovanju osebnih podatkov

Veljavnost

Ta izjava o varnosti osebnih podatkov je namenjena obveščanju obiskovalcev spletne strani o varstvu osebnih podatkov skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) o načinu, obsegu in namenu zbiranja in uporabe osebnih podatkov upravljavca spletne strani HENNLICH GmbH & Co KG in HENNLICH d.o.o.

V podjetju HENNLICH d.o.o. se zavedamo pomena varovanja osebnih podatkov in z vašimi osebni podatki ravnamo zaupno in po zakonskih predpisih.

Kljub vsemu pa moramo v zvezi s prenosom podatkov opozoriti, da internet na splošno zaradi varnostnih pomanjkljivosti ni povsem varno okolje. Popolna zaščita pred nepooblaščenimi tretjimi osebami tako ni zagotovljena.

Dostopni podatki

Upravljavec spletnih strani oz. skrbnik spletnih strani zbira podatke o dostopih na spletne strani in jih hrani v tako imenovanih strežniških dnevnikih. Zapisujejo se naslednji podatki:

• obiskane spletne strani

• datum in ura dostopa

• količina poslanih podatkov v bitih

• povezava s katere strani ste prišli na določeno stran

• uporabljen brskalnik

• uporabljen operacijski sistem

• uporabljen IP-naslov

Zbrani podatki so namenjeni statističnim vrednotenjem in za izboljšavo spletne strani. Upravljavec spletne strani si pridržuje pravico, da strežniške dnevnike naknadno preveri, če se pojavi upravičen sum, da je prišlo do zlorab.

Piškotki

Na spletni strani podjetja HENNLICH uporabljamo piškotke. Pri tem gre za majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaši napravi. Te datoteke ne povzročajo nobene škode. Uporablja jih vaš brskalnik ob iskanju. Z uporabo piškotkov uporabnikom zagotavljamo bolj prijazno izkušnjo in večjo varnost spletne strani.

V brskalnikih pod nastavitvami lahko izberete tudi možnost, da piškotkov ne dovolite. Opozorilo: Če izberete določene nastavitve in ne potrdite piškotkov, ne moremo zagotoviti, da se bodo vse spletne strani pravilno prikazovale in da bodo vse funkcije pravilno delovale.

Ravnanje z osebnimi podatki

Upravljavec spletnih strani zbira, uporablja in posreduje vaše osebne podatke tretjim osebam le v primeru, če je to zakonsko dopustno ali če vi privolite.

Osebni podatki so vse informacije, na podlagi katerih lahko nekoga prepoznamo kot osebo in na podlagi katerih lahko sledimo neki osebi - npr. vaše ime, vaš e-naslov in telefonska številka.

Ravnanje s kontaktnimi podatki

Če z upravljavcem spletne strani stopite v stik preko ponujenih možnosti na spletni strani, se bodo vaši podatki shranili. Uporabili jih bomo zgolj zato, da bomo lahko vaše povpraševanje obdelali, nanj odgovorili in ga v primeru nadaljnjih vprašanj tudi kasneje lahko še pogledali. Brez vašega privoljenja teh podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam. 

Ravnanje s komentarji in prispevki

Če na strani pustite komentar ali prispevek, se shrani vaš IP-naslov. Shranjevanje IP-naslova je namenjeno varnosti upravljavca spletne strani. Če vaše besedilo ni v skladu z zakonom, bo upravljavec ugotavljal vašo identiteto.

Shranjevanje podatkov

Obveščamo vas, da za namene opravljanja enostavnejših nakupov in kasnejšega pogodbenega sodelovanja upravljavca spletne trgovine na podlagi piškotkov shranjujemo IP-podatke lastnika priključka, kot tudi ime, naslov […] kupca.

Podatki, ki ste nam jih posredovali so potrebni za izpolnitev pogodbe oz. izvedbo pred pogodbenih postopkov. Brez teh podatkov z vami ne moremo skleniti pogodbe.

Če in v kolikor v okviru izpolnjevanja pogodbe v postopek vključimo tudi tretje osebe (npr. ponudnike logističnih storitev), le-ti prejmejo osebne podatke zgolj v takšnem obsegu, kot je to potrebno za izvedbo storitve. 

V primeru sklenitve pogodbe vse podatke iz pogodbenega razmerja hranimo do preteka roka hrambe podatkov, povezane z računovodskimi in davčnimi obveznostmi (10 let).  

Podatke, kot so: ime, naslov, kupljeno blago in datum nakupa, hranimo do preteka jamstva za izdelek (10 let).  Obdelava podatkov poteka na podlagi Zakona o varstvu osebnih podatkov in Splošne uredbe o varstvu podatkov DGPR.  

Google Analytics

Naša spletna stran uporablja storitev »Google Analytics«, ponudnika Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA), za analizo uporabe spletne strani. Storitev uporablja piškotke - tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaši napravi. Informacije, ki jih zbirajo piškotki, praviloma potujejo na strežnik podjetja Google v ZDA in se tam shranijo.

Na tej stani poteka postopek IP-anonimizacije. IP-naslove uporabnikov se znotraj članic Evropske unije in v evropskem gospodarskem prostoru krajša. S tem krajšanjem se izgubi povezava na osebo IP-naslova. V okviru dogovora o obdelavi podatkov, ki so ga sklenili upravljavci spletne strani z Google Inc., poteka na podlagi zbranih informacij analiza uporabe spletne strani in aktivnosti na spletni strani ter zagotavljanje storitev, povezanih z uporabo spletne strani. 

Shranjevanje piškotkov na vaši napravi lahko preprečite z nastavitvami v svojem brskalniku. Če vaš brskalnik ne bo podpiral piškotkov, ne moremo zagotoviti, da se bodo vse spletne strani pravilno prikazovale in da bodo vse funkcije pravilno delovale.

Prav tako lahko z vtičnikom brskalnika preprečite prenos in uporabo podatkov (vključno z vašim IP-naslovom), ki so jih zbrali piškotki, na Google Inc.  Na naslednji povezavi najdete ustrezni vtičnik: tools.google.com/dlpage/gaoptout

Na naslednji povezavi najdete več podatkov o uporabi podatkov podjetja Google Inc.: support.google.com/analytics/answer/6004245

Uporaba vtičnikov socialnih omrežij ali povezav

Ta spletna stran uporablja povezave na www.Facebook.com, ki jo upravlja podjetje Facebook Inc. (1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA). Povezave prepoznate po logotipu za Facebook oz. po besedi »Deli«, ki je v Facebookovih barvah (modra in bela). 

Te povezave so brez neposrednih povezav med vašim brskalnikom in strežniki podjetja Facebook. Prav tako z naše strani ne posredujemo podatkov podjetju Facebook.

Če uporabite povezave za delitev strani, bodo določeni podatki prav tako posredovani podjetju Facebook Inc.

Poleg tega ta spletna stran uporablja gumb »Deli« brskalnika Google Plus. Brskalnik upravlja podjetje Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA). Te povezave so brez neposrednih povezav med vašim brskalnikom in strežniki podjetja Google. Prav tako z naše strani ne posredujemo podatkov podjetju Google.

Podatki, vezani na osebe, bodo posredovani podjetju Google Inc. le v primeru takrat, če boste neko stran delili. 

Naročilo na novice

Upravljavec spletnih strani je ponudnik Novic, s katerimi vas obvešča o aktualnih dogodkih in ponudbah. Če se želite naročiti na novice, morate vpisati veljaven elektronski naslov. Ta naslov bomo uporabljali le za pošiljanje Novic in ga ne bomo posredovali tretjim osebam. Od prejemanja Novic se lahko kadar koli odjavite.

Pravice uporabnika: Informacije, obveščanje in brisanje

Kot uporabnik lahko kadar koli zahtevate brezplačne informacije o tem, katere vaše osebne podatke hranimo v našem podjetju. Kadar koli lahko zahtevate popravek vaših podatkov, pozabo in izbris osebnih podatkov, v kolikor vaša želja ni v neskladju z zakonskimi določili o shranjevanju podatkov.

YouTube

Za objavo video posnetkov naša stran uporablja ponudnika YouTube (LLC, 901 Cherry Avenue, San Bruno, CA 94066, USA), ki ga zastopa podjetje Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA). Običajno se že takoj ob kliku na povezavo z videom na YouTube prenese vaš IP-naslov, na vašem računalniku pa se naložijo piškotki. V naše video posnetke smo integrirali razširjen modus za zaščito osebnih podatkov. YouTube še vedno ob dvojnem kliku vzpostavi kontakt z Googlom, vendar pa se skladno z Izjavo o varovanju osebnih podatkov podjetja Google osebni podatki ne obdelujejo.  Tako YouTube ne shrani nobenih informacij o obiskovalcih, razen v primeru, ko si video dejansko ogledate. Ko kliknete na video, se YouTubu posreduje IP-naslov in YouTube izve, da ste si vi ogledali video. Če ste prijavljeni v YouTube, bo ta informacija tudi dodeljena uporabniškemu računu (to lahko preprečite tako, da se pred ogledom videa odjavite iz YouTube).

O morebitnem zbiranju in uporabi vaših podatkov s strani YouTuba nimamo informacij in na to ne moremo vplivati. Podrobnejše informacije lahko preberete v Izjavi o varovanju osebnih podatkov podjetja YouTube na povezavi www.google.de/intl/de/policies/privacy/. Poleg tega vas v tej Izjavi o varovanju osebnih podatkov želimo še enkrat opozoriti na skrbno ravnanje z osebnimi podatki in izključitev piškotkov.