Fleksibilni kabli

do 36 MESECEV GARANCIJE

Torzijsko odporni kabli.

Lokalna zaloga v Sloveniji.

Od 1 m naprej, brez stroškov rezanja.

Vedno pravi kabli tudi s priklopi po vaših željah.

Vsak „finožilni« kabel je fleksibilen ali visoko gibljiv kabel, kar pa še ni zagotovilo, da ga lahko podvrženo neprestanemu upogibanju ali da je primeren za uporabo v energijskih verigah. Za takšno uporabo mora imeti kabel pravilno strukturo in mora biti izdelan iz odgovarjajočih materialov. Igusove fleksibilne kable za e-verige odlikuje 7 pomembnih lastnosti:

1. Optimirano jedro: zapolnjeno z ustreznim središčnim jedrom.
2. Vodniki: kombinacija žic različnih premerov, ki so opletene na različni dolžini in v različnih smereh.
3. Izolacija vodnikov: iz najbolj kakovostnih materialov PVC ali TPE, ekstrudiranih pod visokim tlakom.
4. Spletanje vodnikov: struktura vodnikov v kablu je tako enaka kot razporeditev žic v jekleni pletenici.
5. Notranji plašč: iz materiala ekstrudiranega pod visokim tlakom, ki zapolni reže.
6. Oklop: z optimiranim kotom prepletanja in tesnim naleganjem na notranji plašč iz ekstrudiranega materiala.
7. Zunanji plašč: zelo odporni proti obrabi in z nizkim koeficientom trenja, gibki in nudijo oporo vodnikom v svoji sredini. Materiali:  PVC, PUR ali TPE.

 

Visokofleksibilni kabli ali visokogibljivi kabli se uporabljajo predvsem v energijskih verigah, navijalnih bobnih in drugih aplikacijah v vseh industrijskih panogah, kjer prihaja do gibanj in pospeškov kabla. Najboljši visokofleksibilni kabli imajo pri trajni uporabi upogibni radij tudi manjši od 5x premer kabla, zdržijo hitrosti 10 m/s in pospeške 50 m/s2 ter so dovolj fleksibilni tudi pri minus 40 °C. Njihova življenjska doba je do več 10 milijonov dvojnih hodov.

Fleksibilni kabli chainflex® so kabli za premikajoče aplikacije ali za robotske aplikacije. Imajo dolgo življenjsko dobo in 36-mesečno garancijo.

Kabli chainflex® izpolnjujejo zahteve glede varnosti EMC, standarde in smernice, kot so UL, CSA, VDE, EAC, CTP, Interbus in Profibus. 

Na voljo so različni materiali plaščev, primerni za različna okolja. Paleta izdelkov vključuje vse, od krmilnih kablov, servo kablov, motornih kablov in robotskih kablov, kablov za prenos podatkov do optičnih kablov. Igusovi kabli za energijske verige delujejo brezhibno v dolgih časovnih obdobjih, tudi pri številnih ponovitvah, velikih hitrostih in pospeških, pa tudi pri zelo ekstremnih okoljskih pogojih. Primerni so za uporabo v vseh industrijskih okoljih.


V HENNLICHu smo uradni zastopniki podjetja Igus, ki nenehno skrbi za razvoj in dopolnjevanje svojega sortimenta. Vse izdelke si lahko ogledate na njihovi spletni strani in s pomočjo spletnih orodij izberete prave za vašo rabo. 

V kolikor potrebujete več informacij ali pomoč pokličite ali pišite HENNLICHovim prodajnim inženirjem, ki bodo za vas pripravili tudi ustrezno ponudbo.