TANDEMSKI SVETOVNI REKORD

Tandemski svetovni rekord tudi s pomočjo Igusa.

Prav tako kot igus na področju razvoja plastičnih puš in vodil, smo Slovenci vodilni na področju inovativnosti in ekstremnih športov. Tandemski skok na smučeh prav gotovo spada med inovativne ekstremne športe.

 

Pred dnevi sta v zibelki skakalnega športa, Planici, slovenska skakalca Rok Urbanc in Jaka Rus v organizaciji spletne platforme Trainers4me.com izvedla prvi tandemski skok na smučeh v zgodovini in tako postavila novi mejnik v skakalnem športu. Poglejte si video: https://youtu.be/M1qZdnuk4DU

Priprave so bile naporne in tudi nevarne.

Tandemska smučka z dvojnim okovjem

Igusova igubal zglobna glavica igubal WEM-10-09.

 

 

Ideja za ta edinstven mejnik v skakalnem športu se je porodila ustanovitelju Trainers4me.com  Marku Fileju, ki jo je pred nekaj meseci predstavil slovenskemu skakalnemu trenerju Vasji Bajcu. "Tudi njemu se je ideja zdela drzna, vendar je verjel vanjo. Predstavil nam je Roka Urbanca in Jako Rusa, ki sta zgodovinski skok tudi uspešno izvedla. Tako kot ta skok predstavlja mejnik v skakalnem športu, želimo s spletno platformo Trainers4me.com postaviti mejnik v načinu iskanju trenerjev po vsem svetu. S tem projektom smo ponovno pokazali globalne ambicije Trainers4me.com," je po uspešno izvedenem tandem skoku v Planici dejal File. Navdušenja po uspelem skoku nista skrivala niti Urbanc, ki je leta 2007 presenetljivo slavil na tekmi svetovnega pokala v Zakopanih, in Rus, ki je kot predskakalec letos na poletih v Kulmu skočil 195 m. "Še sama ne moreva verjeti, da nama je uspelo. Zahvaliti se želiva ekipi Trainers4me.com, ki nama je omogočila, da sva doživela adrenalin zgodovinskega tandemskega skoka," sta po skoku dejala skakalca, ki se bosta s tem skokom vpisala v zgodovino.

 

Izjemen dosežek. Skok je bil dolg 35 m, nov svetovni rekord.

35 m !

 

Oba skakalca sta bila tudi gosta v oddaji 24 ur zvečer. Oglejte si pogovor z njima: http://www.24ur.com/bin/video.php?media_id=61734892&section_id=1006&article_id=4072072

 

Rok Urbanc

Jaka Rus

 

Svetovna rekorderja v tandemskem skoku

 

Smučka za zgodovino.

Za rekordni skok sta uporabila najdaljšo standardno smučko, dolžine 275 cm. Precej težav sta imela z optimalno določitvijo položaja okovja. S pomočjo Petra Slatnarja sta bila uspešna.

 

Kje so meje človeških zmogljivosti?