PIŠKOTKI

O piškotkih

V tem primeru izraz "piškotki" uporabljamo za piškotke ali druge podobne tehnologije, ki jih zajema Direktiva EU o zasebnosti in elektronskih komunikacijah.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ustvarjene z obiskom spletne strani in vsebujejo določene podatke, shranjujejo pa se na uporabnikov računalnik in omogočajo dostop do različnih funkcij. Na naših straneh uporabljamo tako sejne kot trajne piškotke.

Sejni piškotek se začasno shrani v računalniški spomin, medtem ko uporabnik brska po strani, in se zbriše, ko uporabnik zapre spletni brskalnik ali ko poteče določen čas (seja poteče). Trajni piškotek pa ostane na uporabnikovem računalniku, dokler se ga ne izbriše.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo z namenom izvedeti čim več o načinu, kako uporabniki uporabljajo našo vsebino, hkrati pa nam pomagajo izboljšati uporabniško izkušnjo na naši spletni  strani.

Funkcionalnost strani in vsebina

S funkcijo deljenja ("share") uporabniki priporočajo naše spletne strani in vsebino na socialnih omrežjih (npr. Facebook in Twitter).  Piškotki shranjujejo podatke o tem, kako uporabniki funkcijo deljenja uporabljajo (vendar ne na individualni stopnji), zato da lahko spletno stran na podlagi tega izboljšamo. Če ne sprejmete piškotkov, ni shranjena nobena informacija.

Za nekatere funkcije na naši spletni strani uporabljamo storitve ponudnikov, tj. tretjih oseb;  na primer, ko obiščete stran z videoposnetki ali povezavami na YouTube. Ti videoposnetki ali povezave (ter vsa druga vsebina tretjih oseb) lahko vsebujejo piškotke tretjih oseb in za informacije o uporabi njihovih piškotkov, si boste morda želeli ogledati politiko spletnih strani teh tretjih oseb.  

Analiza spleta

Naše spletne stran uporabljajo Google Analytics, ki tudi uporablja piškotke. Na stopnji zbiranja piškotki shranjujejo informacije o tem, kako uporabniki spletno stran uporabljajo, vključno s številom prikazanih strani, od kod uporabnik prihaja in število obiskov. S tem se lahko spletno stran izboljša in zagotovi dobro izkušnjo pri uporabnikih. Če ne sprejmete piškotkov, se nobena informacija ne shrani.  

Kako zavrnem in zbrišem piškotke?

Piškotkov ne uporabljamo za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Če želite, lahko piškotke naših spletnih strani ali spletnih strani katerekoli tretje osebe kadarkoli zavrnete ali blokirate, tako da spremenite nastavitve vašega brskalnika - za več informacij uporabite funkcijo "Pomoč" v vašem brskalniku. Prosimo, upoštevajte, da večina brskalnikov sprejema piškotke samodejno. Če uporabe piškotkov ne želite, jih boste morda  morali aktivno zbrisati ali blokirati. Za informacije o uporabi piškotkov v brskalnikih mobilnih telefonov in podrobnosti o tem, kako zavrniti ali zbrisati takšne piškotke, se, prosimo, obrnite na priročnik za uporabo vašega mobilnega telefona. Z zavrnitvijo uporabe piškotkov boste naše spletne strani še vedno lahko obiskovali, le nekatere funkcije morda ne bodo delovale pravilno.

Upravljanje s podatki

Upravljalec s podatki, zbranimi s pomočjo piškotkov, je Hennlich d.o.o.