vector®

7. mednarodni natečaj

vector award 2020

za inovativne rešitve prenosa energije - sistemi energijskih verig s kabli 

 

Iščemo: nove in kreativne aplikacije ...

Sodobne energijske verige predstavljajo najvitalnejši del avtomatizacije. Zagotavljajo varen prenos energije, podatkov, signalov in medijev in so pri tem ves čas v gibanju. Univerzalno se jih lahko uporablja pri inženiringu žerjavov, v proizvodnji strojnega orodja, za industrijske robote in za laboratorijsko tehnologijo. Natečaj vector award je namenjen kreativnim aplikacijam, ki vključujejo uporabo sistemov za oskrbo z energijo v obliki energijskih verig s kabli in cevmi.

PRIJAVA IN POGOJI SODELOVANJA

Na natečaju vector bo najboljše rešitve za uporabo energijskih verig iz polimerov izbirala neodvisna strokovna žirija, sestavljena iz strokovnjakov z raziskovalnega področja, predstavnikov strokovnih publikacij in proizvajalcev.

Iščemo rešitve, uporabljene v industriji, ki jih odlikujejo tehnična in ekonomska učinkovitost, inovativnost in kreativnost. Prijavite lahko svoje aplikacije, ki bodo vključevale uporabo energijskih verig, izdelanih iz trdne umetne mase ali iz trdnih polimerov.

S prijavo na natečaj prijavitelj potrjuje, da prijavljeno podjetje dovoljuje uporabo podatkov o aplikaciji za namene različnih objav, poročil in oglaševanj.

Rok za oddajo prijave je: 28. februar 2020

Prijava preko spleta: www.igus.si/vector-award ali na: drobnic@hennlich.si

 

NAGRADE NATEČAJA VECTOR

Zlata plaketa vector, certifikat in denarna nagrada v višini 5.000 evrov

Srebrna plaketa vector, certifikat in denarna nagrada v višini 2.500 evrov

Bronasta plaketa vector, certifikat in denarna nagrada v višini 1.000 evrov

 

Nagrajenci mednarodnega natečaja vector 2018

Zlati vector: roboti za trupe letal
Dva robota vrtata in kovičita trupe letal. Na vsako stran roke robota sta bili nameščeni dve energijski verigi. Rezultat tega je boljša dostopnost kljub zapleteni geometriji in velikemu številu kablov z vodili ter cevem. Prednosti: večji delovni prostor in odpravljena nevarnost trka med trupom letala in delovno robotsko enoto.

Srebrni vector: namakalni sistem
Orodje „Hummingbird“ (kolibri) je vsestransko orodje za uporabo v kmetijski industriji. Uporablja se za namakanje in gnojenje polj. Po potrebi lahko uporabljate optične kable, motorne kable, krmilne kable in cevi. Slednje se spelje v energijske verige micro fl izz® podjetja igus; tako nastane popoln sistem, v katerem se energijske verige premikajo v aluminijastih profi lih.

Bronasti vector: potniško dvigalo
Podjetje thyssenkrupp Elevator je običajne vrvi nadomestilo z linearnimi motorji. Linearni pogon in drog z vodilom se lahko zavrtita za 90°. Energijske verige se tako za takšno aplikacijo prvič uporabljajo v sektorju dvigal in zagotavljajo potrebno energijo ter prenos podatkov na vrtljivo platformo.