vector®

7. mednarodni natečaj

vector award 2020

Za inovativne rešitve prenosa energije - sistemi energijskih verig s kabli 

 

Sodobne energijske verige predstavljajo najvitalnejši del avtomatizacije. Zagotavljajo varen prenos energije, podatkov, signalov in medijev in so pri tem ves čas v gibanju. Univerzalno se jih lahko uporablja pri inženiringu žerjavov, v proizvodnji strojnega orodja, za industrijske robote in za laboratorijsko tehnologijo. Natečaj vector award je namenjen kreativnim aplikacijam, ki vključujejo uporabo sistemov za oskrbo z energijo v obliki energijskih verig s kabli in cevmi.

Letošnji izbor Vector 2020 je potekal žal ravno v času pandemije, tako da je tudi neodvisna strokovna komisija morala prilagoditi svoje delo. Izdelke z rešitvami so ocenjevali preko Teamsov. Po skupno treh ocenjevalnih krogih so na koncu izbrali nagrajence. 

Letos je na natečaju sodelovalo skupno 266 rešitev iz 32 držav. Iz Slovenije je bilo prijavljenih kar 30 aplikacij, tako da smo bili po številu udeležencev tretje uvrščena država. Če pa gledamo indeks števila prijav na milijon prebivalcev, pa se lahko pohvalimo kot daleč najbolj inovativni.

Kliknite na: VEČ O IZBORU IN NAGRAJENCIH

Žal na svetovnem nivoju nismo posegli po prvih mestih. Vsi prijavljeni iz Slovenije pa imajo še možnost osvojiti slovenske nagrade, saj bo izbor za SLO Vector potekal v naslednjem mesecu.

Tudi podelitev nagrad za SLO Vector bo letos potekala drugače in sicer preko prenosa v živo po FB-ju. Točni datum in uro pa vam še sporočimo.