vector®

SLO vector  2018

 

za rešitve z uporabo energijskih verig

Podjetje HENNLICH d.o.o. je letos organiziralo 1. vzporedni natečaj SLO vector za navdihujoče rešitve za oskrbo z energijo s sistemi energijskih verig in kablov, ki jih proizvaja podjetje IGUS iz Kölna.

V letu 2018 je na mednarodnem natečaju podjetja igus iz Kölna sodelovalo 187 udeležencev iz 30 držav. Iz Slovenije se je prijavilo kar 11 inovatorjev in predstavilo svoje izboljšave.

Nagrade smo podelili na »Zajtrku z vectorji« 12. junija v hotelu Nox v Ljubljani.

Prvo nagrado je prejel Kristijan Cuznar za uporabo energijske verige v avtomatskem mešalniku pijač.

Drugo nagrado sta prejela Blaž Corn in Oliver Topič iz podjetja PS, D.O.O. za uporabo e-verige v varilni celici.

Tretjo nagrado je prejel Uroš Potočnik iz podjetja DOSSIS d.o.o. za avtomatsko polnilno napravo.

 

Mednarodni natečaj VECTOR 2018 

Inovativne polimerne e-verige so srce strojništva in avtomatizacije ter se uporabljajo v približno 40 industrijskih panogah. To je način, kako varno in zanesljivo voditi energijo, podatke in medije po roki industrijskega robota. Sistemi e-verig skrbijo za to, da  lahko žerjavi v kontejnerskem pristanišču leta in leta zanesljivo delujejo dan in noč. Sposobne so hitrih pospeškov in gibov ter hodov, ki so lahko dolgi tudi več sto metrov, brez prekinitev in vibracij. Hkrati skrbijo za optimiziran potek dela in racionalno ter učinkovito upravljajo stroje v smislu energije in stroškov. "Vektorska nagrada" je čast za pionirske aplikacije sistemov za oskrbo z energijo.

igus® GmbH je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev sistemov energijskih verig in polimernih drsnih ležajev. Sedež družinskega podjetja igus® se nahaja v Kölnu, podružnice podjetja pa so kar v 35 državah. Podjetje že več kot 50 let dela na področju polimerov za gibljive aplikacije, razvija inovativne rešitve in ima največji testni laboratorij v industriji. To omogoča igusu, da svojim kupcem po vsem svetu lahko ponudi inovativne rešitve in po meri izdelane izdelke  v zelo kratkem času.

Nagrada "vector" je skupna globalna pobuda, ki jo letos igus organizira že šestič. Letošnji pokrovitelj je bil Ken Fouhy, glavni urednik VDI nachrichten (VDI novice). Nagrajence izbere neodvisna žirija strokovnjakov iz različnih strokovnih področij.

Letos je bil to že 6 natečaj (dogaja se vsako drugo leto, saj se izmenjuje z natečajem manus, pri katerem smo Slovenci veliko bolj uspešni), prvi natečaj vector je bil že daljnega leta 2008.

Več o mednarodnem natečaju Vector award 2018 si oglejte na povezavi: mednarodni natečaj vector.
Sodelujoči na mednarodnem natečaju Vector award 2018.