vector®

9. mednarodni natečaj

vector award 2024

Za inovativne rešitve prenosa energije - sistemi energijskih verig s kabli

 

 

Mednarodni natečaj vector award podjetja igus® GmbH iz Nemčije za najboljše rešitve z uporabo energijskih verig bo potekal že devetič – prijave do 9. februarja 2024.

igus vsaki dve leti išče edinstvene projekte z energijskimi verigami in njihove razvojnike med katerimi strokovna žirija izbere najboljše in jim podeli nagrado vector award in do 5.000 evrov denarne nagrade. 

Sodobne plastične energijske verige že 50 let zagotavljajo varen prenos energije, podatkov, signalov in medijev. Naj bo to na žerjavih ali v strojnih orodjih, na industrijskih robotih, ki se premikajo hitro po več oseh ali v laboratorijski tehnologiji, uporabiti jih je mogoče povsod. Energijske verige in kable je treba nenehno razvijati in posodabljati, da lahko zadostijo visokim zahtevam, kot so dinamične hitrosti, majhni namestitveni prostori, velike dodatne obremenitve in pogoji čistih prostorov. Rešitve za spremljanje stanja in napovedano vzdrževanje, tako imenovana pametna plastika, omogočajo, da so e-verige pripravljene tudi za industrijo 4.0.

Natečaj vector award želi izpostaviti pomen edinstvenih aplikacij za preskrbo z energijo.

Kliknite na: VEČ O MEDNARODNEM NATEČAJU in za PRIJAVE