HENNLICHovi NATEČAJI

manus

Natečaji podjetja HENNLICH d.o.o.

Podjetje HENNLICH d.o.o. skupaj s podjetjem Igus iz Kölna organizira lokalne natečaje manus® in vector.

Natečaja manus in vector podjetje igus organizira v mednarodnem obsegu. Na natečajih lahko sodelujejo inovatorji iz vsega sveta in predstavijo svoje inovativne načine uporabe igus-ovih izdelkov iz polimerov ter se potegujejo za prestižne nagrade. Natečaja izmenjujoče potekata vsako drugo leto in ponosni smo, da je tudi iz Slovenije vsako leto več sodelujočih.

V podjetju HENNLICH d.o.o. smo opazili, da slovenski inovatorji ponujajo zanimive rešitve, ki pa morda v globalnem obsegu ostajajo prezrte. Zato smo se odločili, da organiziramo tudi vzporedne lokalne natečaje, na katerih sodelujejo vsi, prijavljeni iz Slovenije.

Več o natečajih preberite na povezavah: manus® in vector
ali v zbornikih:
SLO manus 2017
SLO manus 2019
Vector award 2018 - EN

NOVOST: mednarodni natečaj ROIBOT

MANUS

manus® simbolizira pogum in prizadevanja za raziskovanje novih tehnologij na področju uporabe tribo polimerov. Zato iščemo aplikacije, ki: že delujejo z uporabo tribo polimerov,se razlikujejo po tehničnih in komercialnih parametrih,so plod drzne ustvarjalnosti,dajejo presenetljive rezultate.

manus® je skupna pobuda podjetja igus®, tehnične publikacije Industrieanzeiger, tehnične fakultete iz Kölna TH Köln, visoke šole Hochschule Hamm-Lippstadt in inštituta za kompozitne materiale Verbundwerkstoffe GmbH iz Kaiserslauterna. Projekt manus® je zaživel leta 2003 iz preprostega razloga, da bi osvestili strokovno javnost - predvsem projektante, inženirje in razvojnike in jih navdušili za uporabo polimernih puš, ležajev in vodil na svojih področjih dela. Za vse namene uporabe je možno izračunati življenjsko dobo, število ciklov ali obrabo izdelkov. Prav to pa olajša izbiro, saj so s tem polimerne puše ali drsna vodila primerna tudi za uporabo v industrijskih aplikacijah.

Posebnost natečaja je, da je zasnovan na široko in odprt za vse, ki želijo predstaviti svoje znanje, ideje in izboljšave, ki so se jim porodile med njihovim vsakdanjim delom ali raziskovanjem. Rezultat tega je, da so rešitve velikokrat posebne in zahtevajo drugačen način razmišljanja. Na natečaju so dobrodošli vsi predlogi z najbolj preprostih do zelo zahtevnih področij uporabe.

VECTOR

Natečaj vector award je namenjen kreativnim aplikacijam, ki vključujejo uporabo sistemov za oskrbo z energijo v obliki energijskih verig s kabli in cevmi. Sodobne energijske verige predstavljajo najvitalnejši del avtomatizacije. Zagotavljajo varen prenos energije, podatkov, signalov in medijev in so pri tem ves čas v gibanju. Univerzalno se jih lahko uporablja pri inženiringu žerjavov, v proizvodnji strojnega orodja, za industrijske robote in za laboratorijsko tehnologijo. E-verige iz trpežnih polimerov so skupaj s fleksibilnimi kabli Chainflex in uporabo pametnih elementov isense nepogrešljivi v industriji 4.0.

ROIBOT

Natečaj ROIBOT za cenovno ugodno robotiko za prihodnost. Pokažite, kako ste avtomatizirali procese z roboti podjetja igus®. Na natečaju lahko sodelujete z obstoječimi aplikacijami z izdelki podjetja igus®.