6. natečaj "vector"

Vector award je natečaj podjetja igus®, na katerem

lahko sodelujejo strokovnjaki z vsega sveta. Nagrajence bo

izbrala strokovna žirija, ki jo sestavljajo predstavniki s področja

znanosti, strokovnih medijev in združenj. Razglasitev

bo na Hannovrskem sejmu 2018 (od 23. do 27. aprila).

 

Iščemo: nove in kreativne aplikacije ...

Sodobne energetske verige predstavljajo osrčje strojništva in avtomatizacije. Zagotavljajo varen dovod energije, podatkov, signalov in medijev in so pri tem ves čas v gibanju. Vsestranske verige so uporabne pri inženiringu z žerjavi, v proizvodnji strojnega orodja, robotih za industrijsko uporabo in v laboratorijski tehnologiji.

Pogoji sodelovanja in prijava

Prijavljene projekte z uporabo sistemov energijskih verig (energy chain®) iz umetnih mas bo pregledala neodvisna strokovna žirija, ki jo sestavljajo strokovnjaki z raziskovalnega področja, predstavniki strokovnih publikacij in proizvajalci. Iščemo rešitve, uporabljene v industriji, ki jih odlikujejo tehnična in ekonomska učinkovitost, inovativnost in kreativnost.

Prijavite lahko aplikacije, pri katerih so uporabljene energijske verige (energy chains®), narejene iz trdne umetne mase in mešanic plastičnih zmesi, vključno z vsemi primesmi. S prijavo na natečaj prijavitelj potrjuje, da prijavljeno podjetje dovoljuje uporabo podatkov o aplikaciji za namene različnih objav, poročil in oglaševanj.

Nagrajenci natečaja vector 2016

Zlati vector: robot za vrtalno ploščad

Ta inovativni robot za naftne vrtalne ploščadi dela popolnoma samostojno - izbere primerne vrtalne elemente, jih namesti vustrezen položaj in uporabi. Pri robotu je med drugimi uporabljenih več sistemov RBR z e-verigami e-chain® v zglobih robota, ki skrbijo za oskrbo z energijo, podatki in mediji.

 

Srebrni vector: izdelava orodja in modelov

Na 7. osi tega orodjarskega stroja je uporabljen multirotacijski modul (MRM) podjetja igus®, s katerim se izvajajo obrati do720 stopinj. S tem je zagotovljeno hitro vrtenje za 180°/s in pospešek 30°/s2 z izjemno hitro spremembo smeri.

 

 

Bronasti vector: sistemska tehnologija

Za samodejen pomik razdelilnika betona do pralne postaje v obratu za proizvodnjo betona se uporablja drugi sistem e-verige in žleb. Veriga krajšega pomičnega žleba je blokirana, veriga z žlebom pa se samodejno pomika nad drugim sistemom.

 

 

 

Ne pozabite, zadnji dan za prijavo je 23. februar 2018.

 

Prijava preko spleta: www.vector-award.eu

 

Vabljeni!