Dvižni sistemi za velike obremenitve

Hennlich industrijska tehnika d.o.o. ima v svoji ponudbi sisteme za nastavitev višine nemškega proizvajalca Suspa GmbH.

Elektromehanski dvižni sistem Movotec SMS (SpindleMotorSystem) nudi neprekinjeno, popolnoma električno in prostorsko varčno nastavitev višine za delovne postaje v proizvodnji, laboratorijske pulte itd.

Movotec SMS Bolt on je sistem, pri katerem se dvižni elementi pritrdijo na obstoječe mize, pulte ipd.

   

Nosilnost 150 kg na dvižni element, hod do 400 mm

Popolnoma nova izdelka sta dvižna sistema Movotec SMS-I-40x80 in Movotec SMS-B-45x90. Ta zelo kompaktna, elektromehanska sistema za nastavitev višine sta edinstvena na trgu. Kaj je drugačno? Dvižni sistemi so integrirani v aluminijaste montažne profile dveh dimenzij in tako uporabnikom še bolj prijazni.

  

S standardnimi dimenzijami 45 x 90 mm in 40 x 80 mm so sistemi združljivi s številnimi profili in pritrdilnimi sistemi, ki so na trgu.

 

Kompaktno, stabilno, nastavljivo, robustno

Montažni profili so zelo kompaktni in stabilni, kljub zunanjim dimenzijam le 40 x 80 mm ali 45 x 90 mm. Podobni dvižni sistemi, ki so na trgu, lahko za vgradnjo zavzamejo dvakrat več prostora.

Oba profila z integriranim dvižnim sistemom SMS sta na voljo z različnimi hodi in višinami. Pri najmanjšem hodu 150 mm je višina profila 510 mm v zloženem položaju in 660 mm v iztegnjenem položaju. Največji možni hod  je 400 mm, pri katerem je minimalna višina v zloženem stanju 760 mm, iztegnjena dolžina pa 1160 mm.

 

Izdelka Movotec SMS-I-40x80 in Movotec SMS-B-45x90 se ponašata z odličnimi zmogljivostmi. Integriran sistem dviganja SMS omogoča premikanje do obremenitve 150 kg/dvižni element in delo pri dveh različnih hitrostih. Pri polni obremenitvi (150 kg/dvižni element) se dvižni drog premika s hitrostjo 8 mm/sekundo. V skladu s tem se pri polovični obremenitvi (75 kg/dvižni element) giblje z dvakratno hitrostjo oz. 16 mm/sekundo. 

 

Slika: Aluminijasti montažni profili s sistemom dviganja Movotec SMS so na voljo v velikostih 40 x 80 mm in 45 x 90 mm. Oba sistema sta dobavljiva s hodom 150, 200, 300 ali 400 mm.

Movotec SMS (Spindle Motor System) dvižni sistem ima širok spekter uporabe:. v industriji za delovne mize, transportne in montažne linije, laboratorijske pulte,  v strojegradnji itd.