SAMOSESALNA UNIVERZALNA ČRPALKA

Črpalke ZUWA  so zaradi fleksibilnih rotorjev neobčutljive na trdne delce v medijih in so sposobne premikati trdne delce ali prečrpavati visoko viskozne tekočine.

Rotorji (tekači) v črpalkah Zuwa in ohišja kot tudi motor črpalke so na voljo v raznovrstnih materialih, ki so primerni za različne tekočine in široka področja uporabe.  Rotorji niso nameščeni v središču ohišja. Zaradi vrtenja rotorja in s tem upogibanja lopatic rotorja se ustvari vakuum, ki sesa tekočino. Ker so rotorske črpalke Zuwa samo mazalne,  je brez škode možno tudi dokaj kratko suho delovanje črpalke. Po uporabi je možno tudi daljše suho obratovanje, vendar ni priporočljivo.

Črpalke ZUWA so na voljo v več velikostih in so izdelane iz nerjavečega jekla, aluminija ali plastike. Na voljo so rotorji iz NBR, EPDM, CR, FKM, FPM in TPU.

Rotorske črpalke Zuwa se lahko uporabljajo z različnimi pogoni: elektromotorji, zračni motorji, jermenski pogoni, hidravlični motorji, električni vrtalnik ali akumulatorski vrtalnik z adapterjem.

KAKO DELUJE ČRPALKA?

Rotor s fleksibilnimi lopaticami je nameščen v ekscentrično oblikovanem ohišju, tako da z upogibanjem lopatic rotorja nastaja podtlak, tako da posesa tekočino. pri tem medij deluje tudi kot mazalno sredstvo rotorja v ohišju. Trajanje suhega teka ali polovičnega sesanja je močno odvisno od več faktorjev. V aplikacijah, kjer je možen suhi tek, priporočamo zaščitno enoto za preprečevanje pregrevanja in poškodb črpalk.