LINEARNI KOMPLETI ZA EKSTREMNE RAZMERE

LINEARNI KOMPLETI ZA EKSTREMNE RAZMERE

 

Novi motorji za linearne enote, ki ne potrebujejo mazanja, tudi v vakuumu ali pod vodo

Linearne enote  s kombinacijo motorja  za uporabo pod vodo ali v vakuumu.  Razširjeni program  "drylin" linearnih enot, opremljenih z motorji za skoraj vsako območje uporabe, kjer mazanje ni potrebno ali možno. Posebej razviti kompleti motornih enot  olajšujejo  priključitev motorjev na linearne enote.

Primerno za uporabo do 10 m pod vodo

Linearna enota  "drylin" ZLW z zobatim jermenom, hoda poljubne dolžine je primerna za majhne obremenitve. Posebna  izvedba za uporabo pod vodo s PU zobatim jermenom (ZLW-1040-UW) lahko zdaj, v kombinaciji z novim 2-faznim hibridnim podvodnim koračnim motorjem (NEMA 23) se lahko uporablja do 10 m globine. Motor ustreza zaščitnemu razredu IP 68. S posebnim lakiranjem je dolgoročno zaščiten pred korozijo. Njegova tesnost je zagotovljena do 1 bara, dovoljeno temperaturno območje znaša od - 30 do + 80 ° C. Poleg notranjih in zunanjih  podvodnih aplikacij je uporaba možna tudi pri aplikacijah, kjer je enote pogosto treba očistiti z vodo (npr. v živilski industriji). Za posebne potrebe je na voljo tudi izvedba, ki je izdelana iz nerjavečega jekla.

 

 

Slika 1: Posebna  izvedba za uporabo pod vodo, ki ne potrebuje mazanja, deluje do 10 m globine, v kombinaciji z novim 2-faznim hibridnim podvodnim koračnim motorjem IP 68

 

Pozicioniranje v vakuumu

 

V proizvodnji polprevodnikov ali merilni tehnologiji, se komponente za avtomatizacijo pogosto uporabljajo v vakuumu. Za pravilno delovanje med takimi pogoji in da ne bi onesnaževale vakuuma, morajo linearne enote delovati brez uporabe maziv, z nizko stopnjo obrabe in ne smejo korodirati. Primerna je kombinacija linearnega kompleta iz nerjavnega jekla (na primer SLW-ESX-1040) in novi motor NEMA 23, primeren za vakuum (fini vakuum do 10 ^ -3 mbar). Koračni motor je odporen proti radiaciji do 10 J/kg, njegovo ohišje je iz nerjavečega jekla, dovoljena površinska temperatura motorja je od -20 do + 80 ° C.

 

 

Slika 2: Tudi v proizvodnji polprevodnikov ali merilni tehnologiji, celo v vakuumu – lahko v vsakem trenutku dosežete pravilen položaj z linearno enoto iz nerjavečega jekla SLW-ESX-1040 z novim NEMA 23 vakuumskim koračnim motorjem  z nerjavnim ohišjem.

 

Stojan Drobnič, HENNLICH d.o.o.